Badkamerafwerking: welke materialen voor badkamervloer en wanden?

De afwerking van je badkamer: je kan het op enorm veel verschillende manieren doen. Maar er is één ding waar je absoluut rekening mee moet houden: waterdichtheid. Welke materialen voor vloeren en wanden zijn het meest geschikt voor in de badkamer of andere vochtige ruimtes? Hieronder een handig – en inspirerend –  overzicht.

De badkamervloer

De vloerafwerking van je badkamer is essentieel voor de sfeer die je wilt creëren.

Betonvloer of beton ciré

Niet zot van tegels, maar wel van een strakke, stoere look? Dan is een betonvloer dé vloerafwerking voor jouw badkamer. Een echte betonvloer is helaas wel niet volledig waterdicht en moet je dus afwerken met een transparante beschermlaag. Vooral in badkamers is dit aanbevolen. Geen zin in extra werk? Ga dan voor beton ciré, oftewel betonstuc. Deze cementpleister kan perfect op de bestaande vloer worden aangebracht en is volledig waterdicht. Perfect voor wanneer je je badkamer wil renoveren.

Hoeveel mag dat kosten? Voor een strakke betonvloer houd je rekening met € 50-100 per vierkante meter.

Coprox Betonlook badkamer

De badkamerwanden

Stijlvolle wandafwerking nodig? Dit zijn de opties:

Schilderen met badkamerverf

Uiteraard zijn schilderwerken een van de eerste opties waar je aan denkt. Je kan eigenlijk eender welke kleur kiezen met badkamerverf en het is ook de minst permanente afwerking.

Ben je het kleur beu? Dan kan je het altijd nog een keer laten overschilderen. Veel andere afwerkingen zijn meer tijdloos en zal je niet zomaar gaan wisselen.

Tadelakt

Dit materiaal op basis van kalk is oorspronkelijk van Marokko waar ze het pleister gebruikten om de badhuizen en wanden mee te decoreren. Met deze afwerking waan je je direct in het zuiderse Marokko. Helaas is het aanbrengen van dit materiaal zeer tijdrovend, waardoor de prijzen hoog kunnen oplopen.

Betonstuc

Niet alleen je vloer kan je bedekken met een stijlvolle betonlaag, maar ook je wanden kunnen voorzien worden van die strakke betonlook! Met betonstuc komt dat helemaal voor mekaar. Betonstuc is een pleistermateriaal, volledig waterdicht op basis van cement en kunsthars. Ook dit soort beton kan je makkelijk via dunne lagen over je huidige wanden of zelfs badkamermeubilair aanbrengen. Bovendien ook een perfect alternatief voor Tadelakt.

beton ciré wand

Houtstrip

Is een strak design niets voor jou en wil je liever warmte creëren in je badkamer? Kies dan voor houtstrips van Wood For Walls, een materiaal gemaakt uit gerecupereerd hout die jouw badkamer een warme, gezellige  sfeer geeft. Bij badkamers ga je best voor tropische houtsoorten die goed tegen natte oppervlaktes kunnen.

wood for walls

Nood aan een stijlvolle afwerking voor je badkamer?

Decorature gaat samen met jou op zoek naar dé afwerking voor jouw badkamer. Onze expert in decoratieve technieken zal je met plezier begeleiden en jouw dromen en wensen voor je badkamer met precisie vervullen.

Neem contact met ons op als je vragen hebt of graag een offerte wilt opstellen. Maak nu een afspraak!