Mortex in de keuken? Inspiratie en gratis offerte

Op zoek naar een stijlvolle afwerking voor je (nieuwe) keuken? Misschien wordt Mortex wel jouw favoriet. Mortex is een decoratieve pleister waarmee je jouw keuken, badkamer of woonkamer die strakke en stijlvolle betonlook kan geven. Het is een ideaal materiaal voor al je vloeren, muren, plafonds, keuken- en badkamermeubels. Maar wat is het precies en waarom zou je kiezen voor Mortex in jouw keuken?  

Wat is Mortex?

Mortex is een sierpleister op basis van cement en kalk. De minerale bepleistering is bovendien volledig waterdicht. Om die reden wordt dit materiaal vaak in badkamers gebruikt. Het lijkt een beetje op beton, maar komt in veel meer kleuren voor dan de typische grijstint. 

De voordelen van Mortex

– Mortex geeft je keuken een speciale en frisse look. Het is een echte blikvanger en creëert een bijzondere sfeer in huis. Als je graag een authentieke betonlook wil in je keuken, is Mortex de ideale optie. 

– Mortex is zeer makkelijk in onderhoud. Het materiaal is volledig waterdicht en kan dus perfect dienen als spatwand aan het kookfornuis. Heel handig dus! Bovendien is Mortex zeer hittebestendig waardoor je zelfs hete kookpotten zomaar op het Mortex werkblad kan zetten zonder het te beschadigen. 

– Mortex is niet alleen water- en hittebestendig, maar ook scheur-, kras- en slijtvast. Het is praktisch onmogelijk om krassen te maken op een Mortex dienblad. Je kan dus wel zeggen dat het een duurzaam, sterk materiaal is dat enorm lang meegaat. 

– Mortex neemt ook snel omgevingswarmte op, wat je energiefactuur zeker ten goede kan komen. 

Geen ingrijpende breekwerken met Mortex! Je kan het zelfs gewoon laten aanbrengen op je huidige werkbladen en tegels. Het is dus breed toepasbaar. Bovendien kan je het makkelijk combineren met vloerverwarming 

– Er bestaan enorm veel verschillende variaties in Mortexkleuren. Het is verkrijgbaar in zowel moderne als klassieke kleurtinten. Keuze genoeg dus!

schilder voor keuken

De nadelen van Mortex

–  Hoewel er geen echt breekwerk aan te pas komt, vereist Mortex aanleggen heel veel precisie. Het wordt namelijk volledig met hand en spatel gedaan door een expert. Een arbeidsintensief en langdurig werkje. Je kan makkelijk rekenen op een plaatsingstijd van 9 dagen. Geduld hebben is dus de boodschap! 

– Mortex mag misschien aan de dure kant zijn, het blijft wel een goedkopere optie dan het aanleggen van een marmerenwerkblad. 

– Mortex is alleen 100 % waterdicht als het nauwkeurig wordt aangelegd. Laat dit dus zeker door een specialist doen. 

Decorature geeft een gratis offerte voor jouw Mortex keuken

Decorature werkt al jaren met Mortex en kan dus als specialist jouw keuken omtoveren in een stijlvolle Mortexkeuken. Wil je graag met een specialist de mogelijkheden bespreken? Contacteer ons en krijg een gratis offerte toegestuurd.