Buitenschilderwerken in Brugge

Alle soorten schilderwerken dienen periodiek bij te worden gehouden, zowel binnen als buiten. Loskomende verf of afbladderende verf is immers niet zo een heel fraai gezicht! Zeker indien het om uw kozijnen of ander buitenschilderwerk gaat. Indien de rest van uw woning tiptop in orde is, kan het verouderde schilderwerk het aangezicht van uw woning een stuk minder mooi maken.

Maar ook voor de staat van bepaalde materialen is het bijhouden van schilderwerk erg belangrijk. Hout kan zonder een goede verf- of beitslaag al snel week worden en rotten, terwijl andere materialen doorgaans ook baat hebben bij goed buitenschilderwerk. Zoekt u een buitenschilder in Brugge? Dan vindt u in dit artikel vast meer informatie over ons dienstenaanbod in Brugge.

Kiest u lakverf of beits voor uw buitenschilderwerken in Brugge?

Wanneer u voor een verfsoort moet kiezen voor de houten onderdelen van uw woning buiten, dan valt de keuze meestal op beits of lakverf. Beide bieden namelijk een zeer goede bescherming tegen allerlei weersomstandigheden en dit kan hout buiten zeker gebruiken. Vooral regen, sneeuw en hagel kunnen op termijn de houten delen van een huis aantasten.

Met beits en lakverf roept u dit een halt toe. Beits is vooral geschikt voor kozijnen en deuren waarvan u graag blijft zien dat het hout is. Het hout kan ietwat donkerder worden gemaakt, de structuur blijft echter perfect zichtbaar.

Bij lakverf zult u daarentegen een dekkende laag verf aanbrengen, waardoor u tegelijkertijd weer minder goed de structuur van het hout zult terugzien. De keuze is er dus één gebaseerd op persoonlijke voorkeuren.

Schilder nodig voor binnen of buitenschilderwerken? Contacteer Decorature voor advies of een gratis offerte

 

Hoe worden kozijnen en deuren door ons geschilderd in Brugge?

Over het algemeen dient u zeker eens in de paar jaar uw kozijnen en deuren op te frissen. Wanneer verf al is gaan afbladderen bent u doorgaans te laat en kan het hout aangetast zijn.

Wanneer wij bij u op locatie in Brugge uw kozijnen en ander houtwerk aanpakken, dan gaan wij te werk volgens een vast stappenplan:

  • Met een afbijtmiddel verwijderen wij eerst oude verflagen
  • Daarna wordt het oppervlak goed geschuurd
  • Na het schuren maken wij het oppervlak ook nog geheel vet- en vuilvrij
  • Dan wordt alles afgeplakt met schilderstape
  • Meestal beginnen we met een speciale primer voordat de lak of beits wordt aangebracht
  • Na het uitdrogen van de primer wordt het oppervlak gelakt of gebeitst in meerdere lagen
  • Nadat alles goed is opgedroogd wordt de tape verwijderd 
  • En kunt u genieten van gloednieuw geverfde houten delen van uw woning
Een project van Decorature met buitenschilderwerken in regio Brugge

Uw gevel schilderen in Brugge

Naast deuren en kozijnen kunt u natuurlijk ook uw gevel laten schilderen in Brugge. Dit kan eveneens op verschillende manieren, bijvoorbeeld met crepi of kalei. Welke soort materialen u op uw gevel wenst is afhankelijk van bepaalde keuzes en voorkeuren. Maar ook of u bijvoorbeeld in een zeer nat gebied woont, dan kan het vaak slim zijn om kunstharspleister te gebruiken om uw gevel goed waterdicht te maken. 

Met minerale crepi of kalei in combinatie met hydrofuge komt u op dat gebied ook een heel eind. Decorature voorziet u graag van passend, persoonlijk en helder advies waarmee u de juiste keuzes kunt maken. Bel ons gerust eens voor een vrijblijvend adviesgesprek in verband met buitenschilderwerken aan uw woning in Brugge.

Op zoek naar een schilder in Brugge?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen.
Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488