Kaleien

Op zoek naar een uitgelezen manier om uw gevel weer op te frissen en te conserveren voor lange tijd? Dan is het laten kaleien van de gevel meer dan het overwegen waard.

Bij Decorature kan u terecht voor alle kaleiwerken. Wij behandelen uw gevel met zorg en vakkennis.  

Wat is kaleien?

Kaleien is een traditionele schildertechniek voor een gevel. Bij het kaleien van een gevel wordt er kalk of cement op de muur aangebracht. Dit gebeurt met behulp van een blokborstel.

Door de gevel te kaleien, kan je alle oneffenheden in de muur veel egaler maken. Ideaal bij een renovatie van een gevel en bovendien heel populair.

Ook bij nieuwbouwwoningen en binnenmuren kan je een gevel laten kaleien. De kalk- of cementlaag is een perfect pantser voor je woning. Het vormt een beschermlaag die goed is tegen vocht en tegen andere weersinvloeden.

Uw gevel laten kaleien?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

kaleien van gevel
kaleien
kaleien
kaleien
kaleien
kalei
kalei
IMG_20190730_160108
IMG_1057
IMG_20190730_160430
kaleien
kaleien
gevel kaleien
gevel kaleien

Redenen om je gevel te kaleien?

Een gevel laten kaleien is dus zowel goed als gevelbescherming als voor het uitzicht van je woning op te waarderen.

Gevelbescherming

Om te beginnen wil je je gevel op lange termijn in goede conditie houden en dus beschermen tegen weersomstandigheden die jaar na jaar de muren van de woning kunnen teisteren. Je voorkomt er verschillende vochtproblemen mee die door neerslag kunnen ontstaan.

Nieuwe look

Ziet de gevel er niet meer zo fraai uit of zijn er hier en daar wat scheurtjes, gaatjes of andere kleine schade te zien? Dan kan je die verbergen door te kaleien. Daarom is de techniek ook zeer geschikt bij gevelrenovaties. De gevel krijgt meteen een frisse en vernieuwde uitstraling.

Wenst u meer informatie of een prijsaanvraag voor uw project?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

In welke kleuren kan je een gevel kaleien?

Traditioneel worden gevels in het wit geschilderd. Veel mensen denken dan ook dat wit de enige kleur is waarin je kan kaleien, omdat ze het zo vaak in het wit zien. Bij nieuwbouw is wit natuurlijk ook al een tijdje de trend.

Witte kalei heeft een klein functioneel voordeel door de uitstekende weerkaatsing van zonlicht, wat dan zorgt voor minder UV-straling op het gebouw. Maar dat wil niet zeggen dat je niet kan kaleien in andere kleuren. Het is ook perfect mogelijk om pigmenten toe te voegen aan de kaleiverf zodat je een andere kleur verkrijgt.

Er zijn daarnaast ook verschillende afwerkingsstructuren mogelijk. Je kan de kalei polieren, dikkere of dunnere lagen schilderen en de verfsamenstelling wat veranderen om diverse leuke effecten te creëren.

Binnenmuren kaleien? Kan dat ook?

Kaleiwerken zijn vooral bekend als buitenschilderwerken. Maar je kan binnenmuren ook kaleien. Vooral in moderne woningen of bij ingrijpende renovaties van klassieke huizen is hier de laatste jaren meer aandacht voor.

We zien klanten die er bijvoorbeeld voor kiezen om hun veranda te laten kaleien aan de binnenkant. Maar ook voor andere kamers van het huis krijgen we aanvragen. Kaleiverf is op die manier een alternatief voor kalk- en leemverf of voor betonlook die we overigens ook kunnen gebruiken voor binnenschilderwerken.

Het verschil tussen de twee is dat kaleiverf je de bekende typische structuur brengt, waarbij kalk- en leemverf vooral dienen voor de kleur, al zit daar wel ook een korrelstructuur in.

Wat is de kostprijs van kaleien?

In theorie kan je zelf een gevel kaleien, maar we zien dat weinig mensen dat doen omdat je voor gevelwerken natuurlijk extra infrastructuur nodig hebt zoals een steiger, hogedrukreinigers en andere reinigingsmiddelen.

Vaak moeten er ook nog wat kleine herstellingen gebeuren om de gevel vlak genoeg te maken voor het schilderen. Ook daar moet je dan weer middelen voor zoeken. Daarom is het dus vrijwel altijd rendabeler om het werk aan een expert over te laten.

Bij Decorature mag u rekenen op een gemiddelde prijs tussen 50 en 75 euro per vierkante meter voor kaleiwerken. Afhankelijk van het gewenste kleur, afwerking en de nodige materialen. Vraag gerust even een vrijblijvende offerte aan.

Hoe werken wij?

 1. Inspectie van de muren, samen met de fabrikant van de kalei.
 2. Opmaken technische fiche en garantiedocumenten, want dit verschilt per soort ondergrond.
 3. Er wordt een stelling geplaatst om de muren te benaderen*.
 4. Nu kan het kaleien zelf van start gaan:
  • Afspuiten onder hoge druk
  • Ontmossen
  • Fixeren
  • Kaleien

Onze werking zorgt ervoor dat de gevel geen kleurschakeringen heeft. Bij traditionele technieken is dat vaak zo door vochtplekken, maar bij Decorature is dit niet het geval.

Wist je dat we door het gebruik van onze eigen stelling de kosten drukken? Zo hoef je geen huurkost voor een stelling te betalen.

Onze schilderwerken voor gevels beperken zich overigens niet tot kaleien. Ook voor andere technieken kunt u bij Decorature terecht.

Waarom zit je goed bij ons?

Je kan vertrouwen op onze jarenlange ervaring. Wij volgen continu opleidingen in nieuwe decoratietechnieken. Je krijgt een gratis vakkundig kleuradvies. Wij zorgen voor een snelle service.

Vraag hier uw gratis prijsaanvraag aan:

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]