Kaleien

Wat is kaleien?

Met deze schildertechniek wordt er kalk of cement op de gevel aangebracht. Dit gebeurt met behulp van een blokborstel.

Door de gevel te kaleien, kan je alle oneffenheden in de muur veel egaler maken. Ideaal bij een renovatie van een gevel en bovendien heel populair.

Ook bij nieuwbouwwoningen en binnenmuren is kaleien mogelijk. De kalk- of cementlaag is een perfect pantser voor je woning. Het vormt een beschermlaag die goed is tegen vocht en tegen andere weersinvloeden.

IMG_20190730_160108
TTFVanCluysenDecoLoRes-1

Hoe werken wij?

 1. Inspectie van de muren, samen met de fabrikant van de kalei.
 2. Opmaken technische fiche en garantiedocumenten, want dit verschilt per soort ondergrond.
 3. Er wordt een stelling geplaatst om de muren te benaderen*.
 4. Nu kan het kaleien zelf van start gaan:
  • Afspuiten onder hoge druk
  • Ontmossen
  • Fixeren
  • Kaleien

Onze werking zorgt ervoor dat de gevel geen kleurschakeringen heeft. Bij traditionele technieken is dat vaak zo door vochtplekken, maar bij Decorature is dit niet het geval.

Wist u dat we door het gebruik van onze eigen stelling de kosten drukken? Zo hoeft u geen huurkost voor een stelling te betalen.

Onze schilderwerken voor gevels beperken zich overigens niet tot kaleien. Ook voor andere technieken kunt u bij Decorature terecht.

Waarom zit u goed bij ons?

U kan vertrouwen op onze jarenlange ervaring. Wij volgen continu opleidingen in nieuwe decoratietechnieken. U krijgt een gratis vakkundig kleuradvies. Wij zorgen voor een snelle service.

Wenst u meer informatie of een prijsaanvraag voor uw project?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de mogelijkheden aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 0479 67 52 78