Buitenschilderwerken

Op zoek naar een vakman die schilderwerken aan uw gevel, bijgebouw of andere buitenplaatsen kan uitvoeren? Wij stellen graag onze opties voor buitenschilderwerk aan u voor.

Welke buitenschilderwerken voeren wij uit?

Wat buitenschilderwerken betreft, worden de opties steeds uitgebreider. U kunt uw gevel laten kaleien, er kan gebeitst worden of we kunnen met lakverven aan de slag.

Afhankelijk van het precieze project maken we de juiste productkeuzes. Van houten raamkozijnen tot portieken, veranda’s of stenen gevels, alles kunnen wij aan.

Graag een vrijblijvende offerte voor uw buitenschilderwerken?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

buitenschilderwerken
buitenschilderwerken
buitenschilderwerken
buitenschilderwerken
buitenschilderwerken
buitenschilderwerken

Wenst u meer info of een prijsaanvraag voor uw project?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Kaleiwerken op gevels

Heeft u kaleiwerken nodig aan uw gevel? Dan bent u bij ons aan het goede adres om te kaleien.

Met deze traditionele techniek geeft u uw gevel een mooi uitzicht, in het wit of in een ander kleur en daarnaast beschermt u de stenen tegen mogelijke vochtproblemen. Vaak worden gevels in kalei gezet na een hydrofuge en andere waterdichtingswerken.

De kaleitechniek werd vroeger vooral in boerderijen gebruikt, waar de laag witte kalkverf de muren van stallen in de eerste plaats moest conserveren. Daarnaast had witte kalei ook als voordeel dat het zonlicht werd weerkaatst in de zomer, waardoor bijvoorbeeld opgeslagen voedingswaren in de stal beter bleven bewaard.

Vandaag heeft kaleien vooral een esthetische meerwaarde, maar uiteraard gelden de functionele voordelen van lichtweerkaatsing en gevelbescherming ook voor uw woning.

 

Buitenschilderwerken met beits

Beitsen is een ander soort buitenschilderwerken, meer bepaald schilderen op hout. Met beits breng je een dekkingslaag aan op houten schrijnwerk, meestal in kleur, maar het kan ook met een transparante beits.

Het verschil met lakverf is dat beits wel nog duidelijk de houtstructuur laat zien. Lakverf gaat een egale laag over het hout heen leggen waardoor de natuurlijke look wat verdwijnt. Met beits is dat niet het geval.

Beits heeft dus een esthetisch voordeel wanneer u graag de houtstructuren van uw woning authentiek wil laten, maar er toch op geverfd zou moeten worden.

Wat vaak wordt gedaan is dat een houten tuinhuis, poolhouse of losstaand gastenverblijf wordt gebeitst. Ook voor buitensauna’s is beitsen erg in trek. De populairste houtsoort om te beitsen is steigerhout. Meestal is om de 3 à 4 jaar een nieuwe laag beits nodig.

Buiten schilderen met lakverf

Lakverf bestaat in zowat alle kleuren voor buitenschilderwerken. Met lakverf heb je de beste bescherming en dekking op houten schrijnwerken. Ook wat het onderhouden betreft, valt lakverf goed mee.

Het nadeel van lakverf is dat de structuur van het hout wel wordt bedekt. De charme van de houtnerven gaat dus voor een groot stuk verloren. Dat is natuurlijk een stijlkeuze. Voor een strakkere woning is lakverf esthetisch zeker zo waardevol als beits.

Hoe werken wij?

We analyseren ter plaatse de nodige werken om eventuele aandachtspunten te achterhalen. We bespreken uw wensen.We bepalen of er per offerte of per uur wordt gewerkt. We geven een deskundig kleuradvies, zodat we tot een mooi geheel komen.

Waarom zit u goed bij ons?

U kan vertrouwen op onze jarenlange ervaring. Wij volgen continu opleidingen in nieuwe decoratietechnieken. U krijgt een gratis vakkundig kleuradvies. Wij zorgen voor een snelle service.

Vraag hier uw gratis prijsaanvraag aan:

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]