Woonkamer schilderen: informatie en prijs

Uw woonkamer schilderen: wat moet u weten?

Uw huis een gloednieuwe uitstraling geven is eigenlijk heel gemakkelijk; gewoon de living eens van een nieuwe kleurtje voorzien.

U kunt zo in enkele dagen tijd uw woonkamer schilderen en weer fris en modern doen ogen. Zeker als de verf inmiddels een beetje grauw en vaal is geworden, dan is het hoog tijd voor een opfrisbeurt.

Hier geven wij u graag wat tips en informatie voor het schilderen van uw woonkamer door Decorature.

showroom
betonlook
Woonkamer groen
betonlook
landelijk interieur

De woonkamer is de meest gebruikte ruimte

Wanneer u de woonkamer wil laten schilderen, dan heeft dit verreweg de meeste invloed op het interieur van uw woning.

U spendeert elke dag aardig wat tijd in de living, dus het kan een enorme verandering teweeg brengen als u besluit uw living met een andere kleur te schilderen. Dit is niet alleen de beste ruimte om in te relaxen en een fijne tijd te hebben, maar ook om mensen te ontvangen.

Wilt u de algemene sfeer in huis moderniseren? Neem dan ruim de tijd om de best passende kleur te vinden. Met een gratis kleuradvies staan wij u graag bij.

Wenst u meer informatie of een prijsaanvraag voor uw project?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de mogelijkheden aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Welke kleuren passen bij uw wensen?

Diverse kleuren hebben diverse invloeden. Warme kleuren zoals bruin, oranje en rood doen het goed in huiselijke woonkamers. Deze kleuren maken de ruimte gezellig en uitnodigend.

U kunt ook gaan voor een geheel witte woonkamer en juist leuke accessoires laten uitblinken. Indien u wel van een opvallende kleur houdt, schilder dan eerst één muur met deze kleur en bekijk hoe dit er uit ziet. Vaak is één accentmuur veel mooier dan een teveel aan kleur, omdat de ruimte dan te druk kan worden.

Iets dat tegenwoordig wel heel erg in trek is, betreft het verven van de living in twee verschillende kleuren. Bijvoorbeeld taupe en turquoise, of antraciet en indigo.

Deze kleuren spatten dan als het ware van de muren af en geven uw woonkamer meer diepte. U kunt ook experimenteren met diverse figuren zoals bloemen, die u in een contrasterende kleur op een witte muur kunt schilderen. Alles is tegenwoordig mogelijk!

Hoe gaan we te werken bij het verven van een living?

Eerst komen we bij u langs voor de nodige opmetingen en eventueel kleuradvies. Deze eerste afspraak is gratis.

Wanneer u besluit om de woonkamer te laten schilderen, zorg dan altijd voor een goed plan van aanpak voordat de schilder bij u langskomt. Voorbereidende werken kan u deels zelf doen als u dat wil. Zorg in ieder geval voor een net schilderoppervlak. 

Wij maken gebruik van een goede primer, die er voor zorgt dat de verf niet teveel door de poreuze wanden wordt opgezogen en brengen het juiste aantal lagen aan die nodig zijn voor het oppervlak.

Vervolgens gaan we met de kwast aan de slag met de nieuwe verf op de muur. Al dan niet met een speciale decoratietechniek.

De afplaktape gaat pas weg als de verf goed droog is, om lekken te voorkomen. Verder laten we uw woning steeds netjes achter. U zal dus niet veel schoonmaakwerk hebben achteraf.

Waarom zit u goed bij ons?

Decorature kan de gehele klus voor u uit handen nemen op professionele wijze.

Bij ons kunt u uit alle soorten verf kiezen, van mat, halfmat, zijdeglans tot hoogglans. Ook kunnen wij op zeer uiteenlopende manieren de verf afwerken, bijvoorbeeld met een bepaalde structuur. Daarna kunt u genieten van het prachtige eindresultaat.

Wilt u meer weten over onze diensten? Bel ons dan direct voor meer informatie.

Vraag hier uw prijsaanvraag aan:

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]