Bent u uw huis opnieuw aan het inrichten, of wilt u dit binnenkort gaan doen? Misschien omdat u uw leefruimte een frisse nieuwe uitstraling wilt geven? Veel mensen besluiten om de zoveel tijd het interieur van een woning aan een fikse opknapbeurt te onderwerpen. Dit is niet alleen praktisch, maar ook bijzonder leuk. Schilderwerken zijn dan logisch, maar vaak worden dan ook de gordijnen vernieuwd. Ook voor gordijnen en andere raambekleding aan huis kunt u rekenen op Decorature. Meer weten? Lees snel verder voor vele tips en informatie over alle soorten gordijnen.

Gordijnen op maat laten maken: mogelijkheden, soorten en tips

Het vernieuwde interieur wordt helemaal fraai wanneer u gordijnen op maat laat maken zodat ze naadloos over gaan in de stijl van uw schilderwerk.

Hierna volgen alvast een aantal voorbeelden uit onze projecten. Laat u gerust inspireren! Vraag vrijblijvend een afspraak voor ons gordijnadvies en – keuze aan huis.

Wenst u meer informatie of een prijsopgave voor gordijnen, shutters, jaloezieën of andere raambekleding?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de mogelijkheden aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

overgordijnen
vouwgordijnen
zwarte jaloezie

Een huis zonder gordijnen: kan dat?

Gordijnen zijn niet meer weg te denken uit het spreekwoordelijke straatbeeld. Heeft iemand geen gordijnen? Dan kan iedereen zomaar naar binnen gluren en hier zijn mensen over het algemeen niet zo heel erg van gediend. U voelt zich ongetwijfeld graag ‘thuis’ in uw woning met de nodige privacy en gordijnen zijn precies hiervoor ontworpen.

Maar gordijnen hebben nog vele andere functies. Zo beschermen ze uw interieur en u tegen de felle zon. Vooral op zomerdagen en bepaalde winterdagen wanneer de zon laag staat, kan dit zeer hinderlijk zijn. Plus: textiel en andere materialen kunnen al binnen enkele weken vervagen door de felle zon. Met gordijnen bent u hier vast tegen beschermd! Gordijnen zijn een prachtige toevoeging aan elk interieur en combineren esthetiek perfect met functionaliteit. Des te meer reden om voor kwaliteit te gaan.

Hoe kiest u de perfecte gordijnen?

Wanneer u gordijnen overweegt voor een bepaalde ruimte in huis (of allicht zelfs uw gehele woning), dan dient u zichzelf een tweetal vragen te stellen:

 • Welk doel hebben de gordijnen?
 • Welke stijl spreekt mij aan?

Met het doel wordt bedoeld of de ruimte licht dient te blijven, halfdonker of donker. Een slaapkamer zal in de meeste gevallen meer verduisterd dienen te worden dan een keuken. En een woonkamer wordt vaak juist erg licht gehouden voor een ruimtelijke indruk. De stijl is vooral gericht op de hoofdkenmerken van uw interieur, zoals:

 • Rustiek
 • Strak
 • Modern
 • Minimalistisch
 • Gezellig
 • Kleurrijk
 • Neutraal
 • Traditioneel
 • Etc.

Wat betreft gordijnen heeft u gelukkig een enorme verscheidenheid aan stijlen, soorten, materialen, kleuren en uitstralingen. Er is echt altijd een gordijnsoort die perfect aansluit bij zowel uw functionele als uw esthetische voorkeuren. De eerste keuze die u zult maken, is de keuze tussen stof of harde materialen: dit wordt hieronder nader uitgelegd.

Wenst u meer informatie of een prijsopgave voor gordijnen, shutters, jaloezieën of andere raambekleding?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de mogelijkheden aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Stoffen gordijnen, jaloezieën of lamellen?

De keuze tussen een textielgordijn of een variant die van een hard materiaal is vervaardigd, is niet altijd even snel en gemakkelijk gemaakt. Vooral sinds de opkomst van luxaflex en lamellen; deze zijn opties vanwege hun functionaliteit en praktische bediening in korte tijd enorm populair geworden. Beide passen perfect in een strak en modern interieur.

Stoffen gordijnen echter voegen juist de nodige warmte en romantiek toe aan een ruimte, zeker indien u ze tot aan de grond laat hangen. Een rolgordijn is ook van stof maar zit eigenlijk een beetje tussen beide keuzes in: u kunt rolgordijnen zowel in strakke als in traditionele ruimten plaatsen. Wij lichten elke gordijnsoort hierna kort toe, zodat u precies weet waar u uit kunt kiezen.

Stoffen gordijnen

Dé meest gemaakte keuze: stoffen gordijnen. Er zijn inmiddels zoveel soorten textiel waar u uit kunt kiezen, dat er voor elke denkbare woning en elk mogelijk interieur een perfecte optie beschikbaar is. Wij kunnen stoffen gordijnen naadloos laten aansluiten op uw interieur, op elke lengte. Samen met u kunnen wij de stof kiezen die u het meeste aanspreekt, waarna wij het geheel op maat maken en bij u thuis installeren.

Overgordijnen

Overgordijnen zijn in principe hetzelfde als normale gordijnen, alleen plaatst u deze op dubbele rails. Op de rails bij het raam zitten relatief doorzichtige (vitrage)gordijnen, die u overdag kunt gebruiken tegen inkijk. ’s Avonds kunt u vervolgens de dikkere overgordijnen op de tweede rij rails dichtdoen, om de ruimte geheel af te sluiten.

Vitrages

Vitrages zijn gordijnen die van zeer fijne stof worden gemaakt. Ze zijn dun genoeg om doorheen te kijken en laten als zodanig veel licht door, doch ze zorgen er wel voor dat ongewenste blikken van buitenaf worden geblokkeerd. Ideaal als u er voor kiest om lichtinval de vrije loop te laten. U kunt er desgewenst voor kiezen om vitrages te combineren met overgordijnen, zoals hierboven al besproken is.

Romeinse gordijnen

Romeinse gordijnen zitten een beetje tussen rolgordijnen en echte gordijnen in. Ze kunnen met behulp van diverse mechanismen op fraaie wijze omhoog worden getrokken, veelal op meerdere lengten. Romeinse gordijnen zijn in veel stijlen beschikbaar, van modern tot traditioneel. U kunt zelf bepalen hoeveel lichtinval en inkijk u heeft en ’s avonds de gordijnen geheel sluiten.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn ongelofelijk praktisch en misstaan in een veelvoud van interieurs zeker niet. Rolgordijnen zijn ook beschikbaar in geheel verduisterende varianten, waardoor deze met name in slaapkamers en in babykamers fantastisch dienst kunnen doen. Ook kunt u rolgordijnen onder normale gordijnen en vitrages plaatsen, in de kozijnen van uw ramen. Zo kunt u ’s avonds alsnog de gehele ruimte afsluiten.

Luxaflex en jaloezieën

Luxaflex is in de jaren ’80 in één klap immens populair geworden. Jaloezieën en luxaflex bieden een handige optie die nooit opzij hoeft te worden geschoven, omdat u met een koord of strak sluitmechanisme de stand van de horizontale lamellen kunt bepalen. Omdat deze in alle denkbare standen kunnen worden gezet, heeft u de totale controle over de hoeveelheid zon in huis.

Lamellen

Lamellen of gordijnen is een klassieke tegenstelling bij het kiezen van raamdecoratie. Lamellen zijn vooral geschikt voor hoge ruimten en ramen van plafond tot vloer. Deze werken hetzelfde als luxaflex, alleen hangen de lamellen nu in een verticale positie. Lamellen kunnen een ruimte extra moderniteit geven en zijn net zo flexibel als alle horizontale oplossingen die voorhanden zijn.

Decorature voorziet uw woning van fraaie gordijnen op maat

Wilt u uw woning extra cachet geven? En zou u graag een professional in dienst nemen, zodat het eindresultaat perfect en naadloos aansluit? Wij assisteren u graag op dit gebied: vanaf de schilderwerken tot advies, keuze en confectie voor gordijnen op maat. Neem meteen contact met ons op, wij plannen dan een afspraak met u in om al uw wensen door te nemen.

Vraag hier uw gratis prijsaanvraag voor gordijnen of raamdecoratie op maat:

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]