Wilt u uw gevel eens een ander uiterlijk geven? Of is het inmiddels hoog tijd voor het periodieke onderhoud van uw gevel? Overweeg dan eens om uw gevel te laten kaleien in Brugge.

Deze authentieke methode voorziet in een fraai afgewerkte gevel, die bovendien ook goed bestand is tegen vocht en allerhande vervelende omstandigheden.

Bij Decorature kunt u ook voor deze speciale techniek terecht in uw woonplaats Brugge, maar ook daarbuiten.

Gekaleide gevel in regio Brugge

Een gevel kaleien in Brugge: wat houdt dat precies in?

Kaleien is een schildertechniek die al geruime tijd bestaat. Met een ouderwetse blokkwast wordt een dunne kalkpleisterlaag op de gevel geschilderd.

Meestal gaat het om een gevel van metselwerk die hierdoor wordt bedekt. Kaleien is een methode die zowel op oude als nieuwe panden wordt toegepast. Maar ook binnenmuren kunnen worden voorzien van een dunne laag kalei. Toch liever niet? Dan denken we graag verder met u voor een andere oplossing voor uw schilderwerken.

Muren en gevels worden op deze wijze voorzien van een sierlijke afwerking, die bovendien ook de oppervlakken zelf versterkt. De kalk in de pleister is namelijk perfect voor het egaliseren van oneffenheden en kleine mankementen, daarnaast biedt kaleien een solide beschermlaag tegen vocht en andere weersinvloeden. Ook zult u vele malen minder snel last hebben van algen en mos op uw gevel.

Uw gevel laten kaleien? Vraag vrijblijvend meer info of een afspraak

Gevel kaleien in Brugge: de procedure stap voor stap

Wanneer wij een gevel voor u kaleien, dan werken wij volgens een vaste procedure om een optimale hechting en afwerking te garanderen. Vooral de voorbereiding kost doorgaans wat tijd, zodat de kalkpleister optimaal uw gevel bedekt. De stappen die wij volgen worden hieronder beschreven.

1.     Het voorbereidingsproces van uw gevel

Hoewel wij vrijwel elke gevel kunnen kaleien, zullen we allereerst de gevel gronding voor u reinigen met een methode die het beste bij de materialen van uw gevel past.

Ook worden zaken zoals mos, vuilresten, algen, vetten en loszittende delen verwijderd. Vervolgens plakken wij alles af dat niet van kalei moet worden voorzien, zoals kozijnen en zinkwerk. Dit betreft uiteraard precisiewerk voor een zo net mogelijke afwerking. Dan wordt de gevel licht vochtig gemaakt, zodat het vocht uit het kaleimengsel niet wordt geabsorbeerd direct bij het schilderen.

2.     Het kaleimengsel wordt gemaakt

De kalk wordt doorgaans in poeder- of blokvorm vervaardigd en dient eerst te worden ‘geblust’. Dit doen wij door er water aan toe te voegen. Daarna wordt de gebluste kalk aan zuiver water toegevoegd, waarna bij dit mengsel ook rivierzand wordt gedaan om zo een homogene substantie te creëren. De kleur wordt bekomen door de kalei te schilderen.

3.     De kalei wordt op uw gevel aangebracht

Eerst testen wij de kleur op een klein stukje gevel. Daarna wordt de gehele gevel voorzien van kalei, waarbij wij telkens het kalkmengsel goed omroeren zodat de verschillende bestanddelen goed gemengd blijven.

De kalei wordt aangebracht in kruisvorm, dat wil zeggen eerst horizontaal en dan nogmaals verticaal. Wij schilderen altijd meerdere dunne lagen voor een zo glad en strak mogelijk resultaat.

Kaleitechniek zorgvuldig toegepast

Hoeveel kost het kaleien van uw gevel in Brugge door Decorature?

U kunt natuurlijk zelf uw gevel kaleien, maar dan dient u ook diverse extra apparatuur en steigers aan te schaffen of te huren. Dit kan een heel gedoe blijken!

Het gemakkelijkst is dit altijd door een expert te laten doen, opdat u verzekerd bent van een correct uitgevoerde job met een fantastisch resultaat.

U kunt rekenen op een gemiddelde prijs tussen 50 en 75 euro per vierkante meter, afhankelijk van uw persoonlijke wensen aangaande de kleur en materialen.

U kunt Decorature uiteraard altijd benaderen voor een persoonlijke prijsopgave en helder advies, wij komen graag bij u langs in Brugge om u van een offerte op maat te voorzien.

Wenst u meer informatie of een prijsaanvraag voor uw project?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen.
Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]