Uw huis verven is altijd een leuk karwei, zeker als het eenmaal af is. U kunt uw hele interieur al een compleet andere uitstraling geven, door enkel een nieuwe kleur verf te kiezen voor binnenschilderwerken. Kleuradvies is dus vaak geen overbodige luxe.

Wij weten inmiddels uit ervaring dat kleuren kiezen juist erg moeilijk kan zijn. Er zijn zoveel verschillende tinten verf; met al evenveel afwerkingen en doeleinden. 

Daarom helpt Decorature u graag een handje met het kiezen van de beste verf voor uw interieur. Ons gratis kleuradvies voor interieur is onder andere gebaseerd op het doel van een ruimte, de aanwezige materialen en het meubilair en natuurlijk uw specifieke voorkeuren en wensen.

Lees snel verder voor een opsomming van de meest gekozen kleuren of bekijk onze realisaties, zodat u alvast een beetje na kunt denken over de best passende keuze.

Stucco Puro schildertechniek
betonlook
Woonkamer groen

Wenst u meer info of een prijsaanvraag voor uw project?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de mogelijkheden aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Kleuradvies: verschillende kleuren voor verschillende ruimten

Een tijdje geleden was het helemaal modern om elke kamer in een ander kleurtje te verven. Soms zelfs met twee of drie verschillende kleuren per ruimte.

Het bleek nadien echter weer lastig, om daar meubilair bij uit te zoeken. Tegenwoordig neigt men daarom veelal naar een witte tint op de muren, met eventueel één muur in een accentkleur. Dan is het gemakkelijker om de ruimte na een jaartje iets te wijzigen, of andere spullen neer te zetten. Onderstaand alvast een klein stukje kleuradvies om u te inspireren. Boek gerust uw gratis kleuradvies.

Rood

Rood is een zeer krachtige en hartstochtelijke kleur. Rood past prima in een ruimte waar u bijvoorbeeld eet met gasten of een zithoek. Daarentegen is rood minder geschikt voor ruimten waarin u uit wilt rusten, omdat rood u ook enigszins kan afleiden.

In de onderstaande realisatie hebben we rood toegepast met stucco puro in de inkomhal. Een warme kleur om bezoekers warm te ontvangen in huis dus.

Stucco Puro schildertechniek

Oranje

Oranje is een gezellige en opwekkende kleur die aan euforie doet denken. Ook deze kleur kan in een slaapkamer misschien iets te veel zijn, maar is bijvoorbeeld wel goed geschikt voor een muur in de woonkamer of een kinderkamer.

Geel

Geel is perfect voor ruimten met veel lichtinval, omdat geel prachtig zonlicht kan weerkaatsen. Het is een sprankelende en energieke blije kleur, die energie geeft en een sombere bui snel opwekt. Geel is erg leuk in een woonkeuken en een speelkamer voor de kinderen.

Bruin

Bruin bestaat in een haast ontelbaar aantal variaties, die voor vrijwel alle ruimten geschikt zijn. Bruin is elegant, subtiel en stabiel en past ook perfect binnen zeer uiteenlopende bedrijfsmatige ruimten en vertrekken. Bruin kan mooi zijn als accent in de woonkamer. Of in de slaapkamer vanwege het rustgevende effect.

Groen

Groen is de kleur van de natuur en zal daarom zowel een ontspannend als een energiek effect hebben. Groen is uitstekend voor het bevorderen van concentratie en zal daarom perfect passen in een werk- of studeerkamer. Maar ook een veranda ziet er prachtig uit met groen.

In deze realisatie hebben we beton ciré met groen gebruikt als accent voor een woonkamer. Door dit op een muur te doen met de deuropeningen, ontstaat er een bepaalde natuurlijke dynamiek.

Woonkamer groen

Roze

Wilt u graag een rustige en warme atmosfeer? Ga dan voor roze in een pasteltint. Roze maakt kalm en zorgt voor een lieflijke sfeer. Indien u graag een felle kleur wilt proberen, dan is fuchsia roze een ware eyecatcher. Deze variant is echter wel een stuk drukker.

Blauw

Blauw is bij uitstek een rustgevende en kalmerende kleur en daarom perfect voor de slaapkamer. Blauw zorgt niet alleen voor rust maar ook inspiratie en kan daarmee goed dienst doen in een wachtkamer of studeerkamer.

Violet

Violet en paars zijn evenzo heel rustgevende kleuren, al heeft violet nog een diepzinniger en spiritueler tintje. Deze kleur past perfect in een studeerkamer of rusthoekje, daarnaast zal een leeshoek of bibliotheek prachtig opfleuren met een paarse wand.

Wit

Wit is prachtig indien u van veel accessoires houdt. Met wit kunt u namelijk een tijdloze, kalme en elegante sfeer creëren die gemakkelijk is aan te passen door enkel wat spullen en meubilair te verplaatsen of veranderen. Daarnaast kunt u wit met elke andere denkbare kleur combineren, wit is daarmee geschikt voor elke ruimte.

interieur wit rustieke balken

Zwart

Zwart is erg minimalistisch maar ook somber. Omdat zwart het licht in een ruimte opzuigt, raden wij aan deze kleur vooral in badkamers toe te passen zonder natuurlijk licht. Daar kan zwart prima dienst doen als stijlvol element. Daarnaast is zwart als accentkleur geweldig, zoals voor de trap of de kozijnen.

In deze realisatie is een tv-wand met haard uitgewerkt met contrast tussen licht en donker.

tv-wand en haard zwart en licht

Decorature geeft u gratis kleuradvies voor verf in uw interieur

Bent u al enthousiast over het brede aanbod aan kleuren? En wilt u snel uw huis van een nieuwe frisse tint voorzien? Bel ons dan direct. Ons deskundige team staat van A tot Z voor u klaar: van het uitkiezen van de beste verf tot het verven van uw gehele woning. Indien u ons ook inschakelt voor de schilderwerken, is het kleuradvies bovendien volledig gratis.

Ook met andere werken in uw interieur kunnen wij u prima helpen. Contacteer ons gerust voor uw gratis kleuradvies.

Vraag hier vrijblijvend uw kleuradvies aan:

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]