Leemverf in Oostende

Wanneer u besluit een bepaalde ruimte in uw woning te renoveren, dan heeft u de keuze uit meerdere stappen die u kunt overwegen. Het opnieuw schilderen van een ruimte is eigenlijk een must bij het creëren van een nieuwe look, omdat u op een redelijk snelle doch ook effectieve wijze een ruimte of onderdeel van uw huis compleet omtovert.

Een speciale manier om een oppervlak een rustieke en natuurlijke look te geven, betreft het schilderen met leemverf. Je kunt deze ecologisch verantwoorde verf overal in huis gebruiken, met uitzondering van erg natte ruimten.

Met leemverf creëer je een kalme, rustige en fraaie uitstraling en kun je diverse onderdelen in je woning van een mooi accent voorzien. Leemverf is nu ook in Oostende beschikbaar voor allerhande schilderklussen.

Het schilderwerk op deze haard in regio Oostende zorgde voor een rustiek element in een modern interieur.

Uw interieur accentueren met leemverf? Contacteer Decorature voor advies of een gratis offerte

Hoe gaan we te werk bij schilderen met leemverf?

Voor schilderen met leemverf heb je vrijwel altijd een professionele schilder nodig. Er zijn specialistische materialen en technieken nodig.

Bent u op zoek naar een schilder met leemverf in Oostende? Hieronder vindt u onze werkwijze waarmee wij tot een perfect resultaat komen.

Voorbereiding van de schilderwerken

Voor we aan het schilderen beginnen, komen we eerst bij u langs om te zien welke oppervlakken geschilderd moeten worden.

Tegelijk bekijken we ook welke kleur van leemverf u wenst. Heeft u nog geen idee? Dan helpen we vanuit onze ervaring graag met wat gratis kleuradvies.

Inspiratie nodig voor de kleur van uw leemverf? Vraag ons gerust om kleuradvies!

Daarna gaan we over tot de eigenlijke werken. Die kan je opdelen in vier stappen:

Stap 1: oppervlak stofvrij en glad maken

We bereiden het oppervlak goed voor waar we de leemverf gaan aanbrengen. We zorgen ervoor dat het stofvrij, glad en egaal is en de verf goed kan hechten.

Stap 2: afplakken en primer

We plakken allereerst het oppervlak af dat u geschilderd wil zien en we beschermen tevens de vloer en eventuele meubels in de directe nabijheid tegen spatten. We brengen de eerste laag leemverf aan met een roller en schilderen met de borstel de moeilijk te bereiken hoeken.

Stap 3: speciaal effect aanbrengen

Wilt u graag structuur of een bepaald effect? Dan gaan we de volgende dag aan de slag met een stucspatel. We brengen de leemverf voldoende dik aan en brengen de structuur of het reliëf dat u wenst aan.

Stap 4: polieren

Nadat stap 3 is uitgevoerd en opgedroogd, brengen we nog een heel dun laagje verf aan en gaan we dat polieren. We gaan dan met de spatel over het oppervlak totdat de leemverf gaat glanzen.

Dit is een van de specialistische stukken. Wanneer je té hard drukt of te lang doorgaat met de spatel, dan kunnen er krassen en strepen ontstaan tijdens het polieren.

Is stap 4 klaar? Dan heeft u een prachtig nieuw oppervlak dat er direct uit zal springen in uw woning.

Wil u leemverf in Oostende aanbrengen met een gegarandeerd perfect resultaat?

Hierboven is slechts één werkwijze beschreven, die bovendien ook niet heel simpel is. Verf aanbrengen met een bepaald effect en polieren betreffen beide werkzaamheden, die door een expert altijd het beste worden uitgevoerd.

Decorature beschikt over jarenlange ervaring en passie voor het schildersvak. Wij kunnen elke soort verf op elke soort ondergrond aanbrengen, met elke denkbare structuur of effect.

Wenst u meer informatie of een prijsaanvraag voor uw project?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen.
Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488