Beste raamdecoratie voor in de slaapkamer

Een slaapkamer, da’s de plek bij uitstek die vooral rust en comfort moet uitstralen. Waar je helemaal tot rust kan komen aan een bewogen dag. En we weten allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is om er de volgende dag weer helemaal tegenaan te kunnen. En bij een kwalitatief slaappatroon hoort een duistere kamer. Hoe donkerder, hoe beter. Maar welke raamdecoratie is daar het meest geschikt voor? 

Rolgordijnen die je slaapkamer verduisteren 

Rolgordijnen zijn niet alleen heel praktisch, maar ook sfeervol. En ze bestaan in allerhande trendy kleuren en designs. Kies er eentje die helemaal past bij de stijl en kleur van jouw slaapkamer. 

Verduisterende rolgordijnen

Kan jij pas goed slapen als je kamer volledig donker is? Dan ga je best voor een verduisterend rolgordijn. Dit gordijn maakt de ruimte namelijk extra donker, en dat bevordert jouw nachtrust enorm.

Geen streepje licht zal nog de kans krijgen om erdoor te glippen. Voor diegenen die ook af en toe overdag moeten kunnen slapen is dit de ideale keuze.

In een minicassette of met zijgeleiders? 

Voor kleine tot middelgrote ramen volstaat een rolgordijn in minicasette. Je kan dan ook de zijkant inspannen met zijgeleiders. Een extra afwerking ten opzichte van de minicasette. Bij iets grotere ramen raden we daarom aan om een rolgordijn met zijgeleiders te installeren. 

Transparante rolgordijnen

Ben jij niet zo fan van een complete verduistering en apprecieer je wel een beetje licht in je kamer bij het slapengaan? Ga dan voor een standaard of transparant rolgordijn. Of als je niet kan kiezen is het mogelijk om deze rolgordijnen te combineren met de verduisterende gordijnen. Dan kan je indien gewenst toch nog de kamer volledig donker maken. 

Duo rolgordijnen 

Wil je graag in een verduisterde kamer slapen, maar ook af en toe wat zonlicht erdoor laten? Dan zijn duo rolgordijnen ideaal. Kies je één kleur voor de hele set of doe je wat zotter en ga je voor 2 verschillende kleuren voor dat speelse effect? Jij kiest het helemaal zelf. Ook wat betreft de soorten stoffen is het volledig aan jou: een grove structuur of eerder een fijne structuur? 

Wij zorgen ook voor een keurige ophanging van jouw raamdecoratie op maat.

Decorature zorgt voor jouw goede nachtrust

Raamdecoratie op maat van jouw interieur: de experts van Decorature bespreken graag samen met jou alle mogelijkheden. Je kan bij ons terecht voor een vrijblijvend gesprek met deskundig advies. Contacteer ons nu of maak een afspraak!

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]