Beton ciré: inspiratie, informatie en prijs

De laatste jaren zijn enorm veel trends ontstaan op het gebied van wonen. Waar vroeger nog redelijk veel verschil te zien was tussen diverse woonstijlen, lopen tegenwoordig veel trends dwars door elkaar heen. Een van die trends is betreft beton ciré in het interieur. Sinds de opkomst van betonlook is dit materiaal steeds vaker terug te zien in menig huishouden en zeker niet zonder reden! Beton is sterk, strak en enorm veelzijdig.

Beton ciré is een specifieke manier om beton in uw woning te plaatsen. Dit is een methode waarbij beton prachtig afgewerkt en gestukt wordt, zodat u dit op uiteenlopende manieren in uw interieur kunt verwerken.

In dit artikel bieden wij meer informatie over de herkomst van het materiaal, de diverse toepassingsgebieden en de nodige inspiratie.

Wat is beton ciré precies en wat is het verschil met andere materialen?

Beton ciré is een specifieke manier om beton binnenshuis op een fraaie en stijlvolle manier te integreren met de rest van uw interieur. Een duidelijke meerwaarde tegenover gewone schilderwerken. De wijze waarop het wordt geplaatst is vergelijkbaar met stucwerk, waardoor de mogelijkheden voor het toepassen van beton ciré in feite eindeloos zijn. Van keukenbladen tot vloeren; met beton ciré kunt u alle kanten op.

Er zijn overigens een aantal andere methoden en materialen die er sterk op lijken, maar toch net ietwat anders zijn. Zo bestaat er onder meer ook microbeton, dit materiaal kan tevens buiten worden toegepast vanwege de hardheid. Daarnaast kunt u ook gaan voor microcement en tadelakt. Het verschil zit in de hardheid, consistentie en tint. Beton ciré is van alle opties wel het meest breed inzetbaar.

Waar komt het juist vandaan?

Het toepassen van beton in bouwwerken is ontzettend oud: reeds in de Griekse en Romeinse periode werd dit materiaal toegepast bij het bouwen van viaducten en bruggen. Beton kenmerkt zich door de weerbaarheid en brede toepasbaarheid, want het hecht zich gemakkelijk aan vrijwel elke denkbare ondergrond.

Beton ciré is een techniek die Frankrijk is ontstaan en betekent ‘gewreven beton’. Toen al werd het toegepast op diverse manieren en in meerdere ruimten, zoals badruimten en als vloer. Vandaag de dag kan het nagenoeg overal worden geplaatst.

Zeer sterk materiaal dat overal kan worden toegepast

Beton ciré heeft als voordeel dat het niet alleen zeer sterk is, maar ook waterbestendig. Dit is dan ook de reden, dat beton ciré met name in badkamers erg populair is.

In het verleden hebben we beton ciré al geïntegreerd in badkamers, toiletten, douches en andere ruimten waarin met water wordt gewerkt. Wanneer het in combinatie met een speciale coating wordt aangebracht, heeft u uiteindelijk een ijzersterk materiaal dat gemakkelijk de tand des tijds doorstaat.

Het is wel van belang om te weten dat de betonwand niet continu nat mag blijven. Indien u dit in de douche als vloer plaatst, zorg er dan voor dat de vloer licht hellend is met afdoende afvoermogelijkheden.

Bij continu blootstelling aan water kan het materiaal poreus worden; net als vele andere materialen. Ook raden wij altijd aan zachte schoonmaakproducten te gebruiken en geen chemische middelen, om uw afwerking in optimale staat te houden.

Betonnen vloer

Een ontzettend populaire trend betreft momenteel een betonnen vloer. Wanneer u voor een vloer van beton ciré gaat, dan kiest u voor duurzaamheid en een vloer waar u lang van kunt genieten. Bij het voorbereiden van beton ciré is het zeer belangrijk, dat precies de juiste balans wordt gevonden tussen kalk en cement. De samenstelling is namelijk wat het product zo sterk maakt. 

Daarnaast werken wij de betonvloeren af met een speciale coating, waardoor de vloer extra bescherming geniet en bovendien krasvast is. Ook weert deze coating vuil en zand, zodat dit niet in het materiaal terecht kan komen. U kunt een vloer van beton overal toepassen, dus ook in commerciële gebouwen en zakelijke panden.

De vloer blijft jarenlang als nieuw en is tevens zeer gemakkelijk schoon te maken met een dweil. U kunt de vloer in een breed scala aan kleuren en afwerkingen laten plaatsen, die precies bij uw huidige interieur passen.

Beton ciré verwerken in de badkamer of ander sanitair

De huidige trend voor badkamers is nog steeds strak en minimalistisch, met natuurlijke kleuren. Beton ciré staat fantastisch met lichte elementen zoals sanitair en kranen van koper of chroom. U kunt de wanden geheel laten stuken zoals u dat wilt. Bovendien is het ook mogelijk om accenten ermee aan te brengen, zoals een nis waar u uw toiletspullen kunt opbergen. Zo creëert u een eigentijdse en moderne look, vergelijkbaar met een spa.

Beton ciré in uw keuken als fraai accent

Het materiaal misstaat ook absoluut niet in de keuken. U kunt bijvoorbeeld de muur achter uw keuken ermee op laten vallen, maar het is ook mogelijk om een aanrecht van beton ciré te vervaardigen. Het is lichter dan normaal beton, dus dit is gemakkelijker te plaatsen. Bovendien kunt u kiezen uit vele kleuren, waarmee u op stijlvolle wijze uw keuken compleet kunt maken.

Hoeveel kost beton ciré?

De prijzen voor beton ciré zijn sterk afhankelijk van de toepassingswijze. Het spreekt voor zich dat een vloer voor de gehele benedenverdieping minder zal kosten, dan bijvoorbeeld een aanrechtblad. Ook speelt de hardheid van het product een rol, de extra opties die u kiest en ook de afwerkingsmethode. Het is voor ons derhalve niet meteen mogelijk om u bij voorbaat een prijsopgave te geven. Contacteer ons gerust voor een gedetailleerde offerte.

Decorature realiseert elke klus met beton ciré

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over dit prachtige en veelzijdige materiaal? Of wilt u graag advies op maat voor uw interieur? Neem dan zeker contact op met ons vakkundige team.

Wij kunnen bij u langs komen en alle mogelijkheden met u bespreken, daarnaast lichten wij natuurlijk ook direct de kosten toe.

Vraag hier uw gratis prijsaanvraag aan:

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]