Overgordijnen op maat nodig? Inspiratie en offerte

Overgordijnen maken van een huis een thuis. Ze zijn onmisbaar voor een warme, gezellige sfeer. Je kan kiezen voor overgordijnen in alle kleuren en stoffen, al dan niet verduisterend, en met of zonder plooien. De keuze is aan jou!
Wil je overgordijnen op maat voor jouw woning? Onze interieurexperts adviseren je met alle plezier.

Overgordijnen: de gordijnen bij uitstek

Geen gordijn zo gezellig als een overgordijn. Kwalitatieve overgordijnen op maat creëren een warme, gezellige sfeer en kunnen het gevoel in een ruimte helemaal transformeren. Het ene overgordijn is echter het andere niet. Wil je overgordijnen op maat? Dan moet je eerst enkele keuzes maken.

gordijnen

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw raambekleding?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Ophangmethode

Overgordijnen kunnen op verschillende manieren bevestigd worden. Je kan kiezen voor een gordijnstaaf met zeilringen of overgordijnen met een rail. Het overgordijn wordt dan met verstelbare gordijnhaakjes bevestigd aan de rail.

Opdeling

De meesten kiezen ervoor om aan beide zijden van het raam een overgordijn te hangen. Je schuift het gordijn dan dicht naar het midden van het raam toe. Bij ruimtegebrek kan je ook voor één gordijn kiezen aan de linker- of rechterzijde van het raam dat het hele raam kan bedekken.

Plooiing

Overgordijnen kunnen gewoon geen plooien hebben, maar voor extra structuur kan je opteren voor een extra plooiing. Kies dan voor een simpele plooi of een dubbele vlinderplooi.

overgordijnen op maat

Overgordijnen in alle kleuren, stoffen en maten

Onze overgordijnen bestaan in alle kleuren, stoffen en maten. Gordijnen vormen een belangrijk deel van het interieur en hebben een grote invloed op de sfeer in de ruimte. De juiste overgordijnen kiezen is dan ook van groot belang.

Eerst en vooral de kleur. Kies voor een neutrale tint die bij de muurkleur past, maar ook aansluit bij het kleurenpalet van de vloer en je meubels. Wat betreft de stof zijn er ook meerdere mogelijkheden. Het populairst zijn katoenen gordijnen.

Ben je niet zeker welke overgordijnen het beste zullen passen in je interieur? Contacteer ons en onze experten komen graag bij je langs. We geven je deskundig interieuradvies en stellen je een oplossing voor die écht past bij jouw interieur, jouw woonstijl en jouw wensen. Of je nu landelijk woont of droomt van een strak interieur, je kan bij ons terecht.

Waarom kiezen voor overgordijnen?

Overgordijnen hebben enkele voordelen ten opzichte van andere soorten gordijnen. Eerst en vooral is er het esthetische aspect. Enkel overgordijnen kunnen die warme sfeer in je interieur creëren.

Bovendien kan je overgordijnen uitstekend verduisteren. Je kan kiezen voor een dikke stof die op zich al deels verduistert, maar voor slaapkamers raden we een verduisterende voering aan. Indien het gordijn goed aansluit op het raamkozijn, kan licht nog amper binnendringen. Een voering in je overgordijn is ook een goed idee om verkleuringen te voorkomen.

Een extra voordeel van overgordijnen is dat ze ook uitstekend thermisch isoleren. Ze vormen in de zomer een extra barrière tegen de zon en ’s winters helpen ze de koude buiten te houden.

Het belang van overgordijnen op maat

Het is ontzettend belangrijk om overgordijnen op maat te laten maken. Enkel zo komen de gordijnen helemaal tot hun recht en gaan ze naadloos op in het interieur. Overgordijnen slepen beter niet over de grond en moeten de juiste lengte hebben om mooi dicht te kunnen.

Wil je de gordijnen in het kozijn hangen? Of mogen ze op de muur of zelfs aan het plafond bevestigd worden? Het bepaalt allemaal de sfeer in de ruimte en natuurlijk ook de afmetingen van de overgordijnen.

Welke andere soorten gordijnen bieden we nog aan?

Naast overgordijnen bestaan er nog andere soorten gordijnen die elk hun eigen voordelen hebben. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor rolgordijnen. Ze nemen weinig plaats in en kunnen verduisterend en erg subtiel zijn. Anderzijds zijn er de populaire jaloezieën, ook lamellen of shutters genoemd. Ze bestaan uit panelen die naar elkaar toe kunnen buigen om een verduisterend geheel te vormen. Dat kan zowel horizontaal als verticaal. Lamellen passen in verschillende interieurstijlen.

Welk gordijn je ook kiest, het effect op jouw interieur is groot. Gordijnen zijn een stijlvolle meerwaarde en bestaan in verschillende kleuren en materialen. We gidsen je graag door het hele aanbod.

Decorature: voor jouw overgordijnen op maat

Een knap paar overgordijnen kan de hele look en feel van je woning veranderen. Al dan niet verduisterende overgordijnen creëren een warme, romantische sfeer. Liever een andere soort gordijnen? Dan kan je bij ons ook terecht voor jaloezieën en horizontale of verticale jaloezieën.

Het is belangrijk om de gordijnen op maat te laten maken. Daar kunnen we je bij Decorature bij helpen. Er bestaat een oplossing op maat voor elk interieur, elke stijl en elk budget.

Interesse? Contacteer ons en maak vrijblijvend een afspraak.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]