Paneelgordijnen in je woning? Tips, inspiratie en offerte

 

Paneelgordijnen passen uitstekend in moderne interieurs en komen het beste tot hun recht voor grote raampartijen. Paneelgordijnen bestaan uit afzonderlijke verticale stroken gordijn die je langs elkaar kan schuiven. Dankzij het railsysteem kan je creatief uit de hoek komen en originele doorkijkvlakken creëren zonder in te boeten aan privacy.

 

Wat zijn paneelgordijnen?

Paneelgordijnen zijn de vreemde eend in de bijt wat gordijnen betreft. Ze bestaan namelijk uit verschillende panelen die over elkaar schuiven. Niet één groot gordijn dus, maar een geheel dat opgemaakt wordt uit afzonderlijke gordijnen. Het creëert een eigentijds effect dat vooral in moderne woningen uitstekend tot zijn recht komt.

Paneelgordijnen zijn een reeks van verticale stroken stof die je langs elkaar kan schuiven. Alle afzonderlijke gordijnen zijn bevestigd aan een rail die aan het plafond bevestigd wordt. Onderaan de paneelgordijnen hangt een verzwarend element om te verzekeren dat de paneelgordijnen mooi recht hangen en niet opkrullen aan de zijkant.

gordijnen

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw raambekleding?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Paneelgordijnen creëren sfeer

Het grote voordeel van paneelgordijnen is dat ze bijzonder veelzijdig zijn. Elk afzonderlijk gordijn is bevestigd aan een rail die langs de hele lengte van het raam loopt. Je kan ervoor kiezen om tot wel vijf verschillende rails te hangen. Dat houdt in dat je elk paneel afzonderlijk over de breedte van het raam kan schuiven.

Dankzij dat railsysteem kan je de sfeer in de ruimte omgooien. Je kan natuurlijk het hele raam bedekken met de panelen, maar ook creatievere configuraties zijn mogelijk. Je kiest zelf hoe je de paneelgordijnen over het raam verdeelt. Zo kan je bijvoorbeeld enkele paneelgordijnen achter elkaar plaatsen om op strategische plekken doorkijkvlakken te creëren. Hoe meer rails geïnstalleerd worden, hoe meer mogelijkheden je hebt.

Op die manier kan je bijvoorbeeld privacy garanderen zonder het uitzicht op de tuin te verliezen. Of je kan de zon buiten houden met een paneelgordijn om reflecties op de televisie te vermijden en de rest van de paneelgordijnen gewoon open laten.

overgordijnen op maat

Welke soorten paneelgordijnen zijn er?

Het ene paneelgordijn is ook het andere niet. Paneelgordijnen worden in verschillende ruimtes gebruikt en moeten in elke ruimte aan andere wensen en eisen voldoen. Je kan niet alleen bepalen hoe transparant de paneelgordijnen zijn, maar ook de soort stof en de kleur kan je helemaal zelf kiezen. Paneelgordijnen kunnen helemaal afgestemd worden op jouw interieur. Ze kunnen een echte blikvanger worden of net subtiel aan de zijkant van de ramen hangen. De keuze is aan jou!

Wil je paneelgordijnen in de slaapkamer? Dan zijn onze verduisterende paneelgordijnen precies wat je nodig hebt. We vervaardigen de paneelgordijnen dan uit een dikke stof die geen licht doorlaat. Omdat paneelgordijnen mooi op elkaar aansluiten, verduisteren ze goed.

Transparante paneelgordijnen zijn uitstekend in woonkamers of keukens. Ze filteren het licht en zorgen voor een zachte gloed binnenshuis. Transparante paneelgordijnen bieden privacy zonder dat je het uitzicht naar buiten verliest. Wil je nog iets meer privacy, dan kan je kiezen voor semi-transparante paneelgordijnen.

Voor welke woningen zijn paneelgordijnen geschikt?

Paneelgordijnen hebben strakke lijnen en passen daarom vooral in moderne interieurs. Dankzij het railsysteem kan je creatief omspringen met de gordijnen en doorkijkvlakken creëren. Het geeft een speels karakter aan eigentijds ingerichte ruimtes. Paneelgordijnen komen het beste tot hun recht voor lange raampartijen.

Je kan paneelgordijnen ook combineren met overgordijnen. Kies dan voor de combinatie van transparante paneelgordijnen die privacy creëren en verduisterende gordijnen die je ’s avonds en ’s nachts kan dichtschuiven.

Verder worden paneelgordijnen ook als roomdividers ingezet. Heb je een open keuken die aansluit op een woonruimte, dan kan je in het midden paneelgordijnen hangen. Op die manier kan je de ruimte opdelen wanneer dat nodig is.

Decorature maakt paneelgordijnen op maat

Bij Decorature kan je terecht voor kwalitatieve paneelgordijnen. We maken al onze gordijnen op maat, of je nu kiest voor gewone overgordijnen, lamellen, shutters, rolgordijnen of paneelgordijnen.

We bieden gordijnen aan in alle stoffen en kleuren. Onze interieurexperten adviseren je met veel plezier over welke gordijnen het beste in jou woning passen. Ben je helemaal verkocht aan de strakke paneelgordijnen? Of wil je graag advies inwinnen over welke gordijnen jouw woning complementeren? Contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]