Welke gordijnen voor een modern interieur? Tips en stijladvies

Gordijnen geven de ruimte karakter. Ook in moderne interieurs is dat een welgekomen toevoeging. Raamdecoratie is veel meer dan stoffen overgordijnen alleen. In moderne interieurs is er heel wat mogelijk. Welke gordijnen passen in een modern interieur? Je leest het hieronder.

Overgordijnen passen altijd in een modern interieur

We beginnen met de meest voor de hand liggende optie: het klassieke overgordijn. Al hoeft daar weinig klassiek aan te zijn. Overgordijnen kunnen een modern interieur een zacht kantje geven. De textuur van de gordijnen creëert een aangenaam en huiselijk effect zonder het moderne interieur aan te vallen.

In een moderne woning raden we aan om te kiezen voor stoffen overgordijnen die van het plafond tot aan de grond lopen. Dat versterkt de moderne lijnen van het interieur. Je kan natuurlijk kiezen voor gordijnen in allerhande stoffen en kleuren. Overgordijnen kunnen semi-transparant of helemaal verduisterend zijn. Dat hangt helemaal van jouw wensen af. Je vindt in ons assortiment gegarandeerd iets wat je aanspreekt.

Ook het ophangsysteem is van groot belang. In moderne interieurs zijn weggewerkte rails aan te raden. Een klassieke roede met gordijnen zal te landelijk aanvoelen en te aanwezig zijn in de ruimte.

raamdecoratie schuifraam

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw raambekleding?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Aluminium of houten jaloezieën voor een modern interieur

De populairste raamdecoratie in moderne interieurs zijn echter jaloezieën. De rechte lijnen die jaloezieën typeren gaan hand in hand met de strakke vormen van een modern interieur. De horizontale jaloezieën zorgen voor een waar lichtspel in je woning. De gordijnen zelf zijn niet al te opvallend in het interieur, maar tekenen lichtlijnen in de hele ruimte. Bovendien zijn jaloezieën erg makkelijk te bedienen. Je kiest zelf hoeveel licht er binnenkomt en welke sfeer er in huis hangt. Jaloezieën die goed op elkaar aansluiten, zullen bovendien goed verduisteren en geven je alle privacy die je kan wensen.

Je kan in een modern interieur voor aluminium jaloezieën kiezen. Dat materiaal is erg complementair met moderne interieurs. Aangezien aluminium licht weerkaatst, is het lijnenspel extra sterk aanwezig. Maar ook houten of kunststoffen jaloezieën zijn een optie. Vandaag kiezen heel was huiseigenaars voor zwarte jaloezieën, een perfecte match voor industriële interieurs.

Raambekleding in interieur

Rolgordijnen voor moderne interieurs

Rolgordijnen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij raamdecoratie voor moderne interieurs. Laten we daar snel verandering in brengen. Rolgordijnen zijn vandaag de dag zoveel meer dan een dun gordijntje op een simpel rolsysteem dat ongewenst in het oog springt. Je kan het rolsysteem namelijk makkelijk wegwerken. Zo wordt je gordijn een strak, egaal geheel dat in een handomdraai naar boven en beneden gerold kan worden. Rolgordijnen zijn dan ook erg geschikt in moderne interieurs. En mooi meegenomen is dat ze een van de goedkopere opties zijn wat raamdecoratie betreft.

Onze rolgordijnen voor moderne interieurs zijn in verschillende tinten en stoffen beschikbaar. Je kan een rolgordijn behoorlijk verduisterend maken, of net kiezen voor een transparante versie. Aan jou de keuze. We adviseren je graag.

Lamellen voor een modern interieur

In moderne interieurs zijn ook lamellen op hun plek. In tegenstelling tot jaloezieën hangen lamellen verticaal naar beneden. Dat creëert mogelijkheden in een modern interieur. Dankzij de verticale lijn benadruk je met lamellen de hoogte van de ruimte. Ze zijn ook uitstekend om licht te filteren. Je kiest zelf hoeveel licht er binnenvalt. Dat gebeurt eveneens in verticale lijnen, wat mooie effecten teweegbrengt.

Lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Er is dus ook hier voor elk wat wils. Lamellen in lichte kleuren gaan uitstekend op in het interieur terwijl donkere lamellen een statement zijn in de ruimte.

Decorature maakt gordijnen voor een modern interieur op maat

Bij Decorature kan je terecht voor kwalitatieve gordijnen voor een modern interieur. We maken al onze gordijnen op maat, of je nu kiest voor gewone overgordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of lamellen.

We bieden gordijnen aan in alle stoffen en kleuren. Onze interieurexperten adviseren je met veel plezier over welke gordijnen het beste in jou woning passen. Contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]