Zwarte jaloezieën? Wat zijn de voor- en nadelen? Wanneer wel of niet?

Zwarte jaloezieën zijn populairder dan ooit. Ze worden gebruikt in heel wat nieuwbouwwoningen en ook bij renovaties kiezen steeds meer mensen voor zwarte jaloezieën. Ze geven je woning een stoere feel en kaderen je ramen op een mooie manier. Maar maken zwarte jaloezieën je lichtrijke woning niet donker en somber? En zijn zwarte jaloezieën altijd een goed idee? We geven je tekst en uitleg.

Overgordijnen: de gordijnen bij uitstek

Geen gordijn zo gezellig als een overgordijn. Kwalitatieve overgordijnen op maat creëren een warme, gezellige sfeer en kunnen het gevoel in een ruimte helemaal transformeren. Het ene overgordijn is echter het andere niet. Wil je overgordijnen op maat? Dan moet je eerst enkele keuzes maken.

zwarte jaloezieën 3

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw raambekleding?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

De voordelen van zwarte jaloezieën

Er is natuurlijk een reden waarom zwarte jaloezieën populair zijn. We zetten de voordelen van die zwarte shutters op een rijtje.

Zwarte jaloezieën geven je interieur een stoere look

De grootste troef van zwarte jaloezieën is dat ze je interieur een bijzondere look en feel geven. Zwarte shutters contrasteren op een unieke manier met een lichtrijk raam. De rechte lijnen van de shutters gecombineerd met de donkere kleur creëren een stoer effect. Het is een uitstekende manier om een strak interieur iets meer karakter te geven. Het licht wordt als het ware gefilterd door de zwarte jaloezieën. Op die manier kan je een wit, lichtrijk interieur in balans brengen. Witte muren en zwarte jaloezieën zijn een perfecte combinatie.

Zwarte jaloezieën kaderen je ramen

Wie kiest voor de klassieke overgordijnen, kiest voor een neutrale look. Dat soort gordijnen complementeert de rest van het interieur. Overgordijnen geven de ruimte een warme, knusse uitstraling en gaan als het ware op in de ruimte. Ze hangen er als accessoire. Zwarte jaloezieën zijn daarentegen veel nadrukkelijker aanwezig. Met donkere shutters vestig je de aandacht op het raam.

Zwarte jaloezieën kaderen letterlijk het uitzicht door het raam. Op die manier worden de ramen, en dan vooral wat je door de ramen ziet, opgenomen in de binnenkamers.

zwarte jaloezie

Zwarte shutters bedien je makkelijk

Shutters hebben in het algemeen ook nog enkele voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld geen gordijnen dicht te schuiven. Zwarte shutters zijn in een handomdraai dicht. Daarnaast kan je zelf ook kiezen hoeveel licht je doorlaat. Gordijnen kan je enkel open of dicht schuiven, bij jaloezieën heb je meer controle. Shutters zijn ook makkelijk te onderhouden. Je hoeft ze enkel af en toe af te stoffen.

shutters zwart

De nadelen van zwarte jaloezieën

Ze nemen licht weg

Zwarte jaloezieën laten veel licht door, maar het spreekt voor zich dat ze het raam ook enigszins afdekken. Er komt minder licht binnen in de ruimte dan wanneer er geen shutters zouden hangen. De zwarte kleur versterkt dat effect alleen maar. In lichtrijke binnenruimtes creëren zwarte jaloeziën een leuk effect, maar in donkere kamers zijn ze misschien minder ideaal.

De ene zwarte jaloezie is ook de andere niet. Hoe groter de afstand tussen de afzonderlijke zwarte shutters is, hoe meer licht er binnen kan. Je kan de positie van de shutters ook veranderen doorheen de dag zodat er zoveel mogelijk licht binnenkomt.

Het past niet in elk interieur

Zwarte jaloezieën doen het uitstekend in moderne en industriële interieurs. Ze complementeren de stijl uitstekend. Meer zelfs, jaloezieën zijn wat ons betreft de beste vorm van raamdecoratie in moderne woningen. De strakke lijnen passen perfect bij een stoer interieur. In landelijke interieurs kunnen shutters ook voor een leuk effect zorgen. Jaloezieën brengen het landelijk interieur naar de moderne tijd en geven het interieur een frisse, iets robuustere look. Ook Scandinavische interieurs lenen zich uitstekend tot zwarte shutters.

Wanneer je een authentiek en warm gevoel wil creëren in een landelijke woning, zijn zwarte shutters daarentegen niet de beste optie. Overgordijnen geven een zachtere en romantischere uitstraling en zijn dan meer geschikt. Heb je al een donker interieur, dan laat je zwarte shutters misschien ook beter links liggen. Het geheel kan dan te somber aanvoelen.

Zwarte jaloezieën hangen in jouw woning of niet?

Zwarte jaloezieën zijn in tal van woningen te verwerken. Ze kaderen het raam, lokken je oog naar het uitzicht en creëren een leuk effect. Zwarte shutters contrasteren mooi met witte, lichtrijke interieurs. Heb je een donker interieur, dan kies je misschien beter voor andere raamdecoratie. Twijfel je of zwarte jaloezieën in jouw woning passen? We geven je graag ons advies.

Decorature: voor jouw zwarte jaloezieën op maat

Ben je overtuigd en wil je zwarte jaloezieën in je interieur? Een uitstekende keuze! Je kan bij ons terecht voor horizontale of verticale jaloezieën. Toch liever overgordijnen, rolgordijnen of nog een andere soort raamdecoratie? Ook dat kan!

Het is belangrijk om de gordijnen op maat te laten maken. Daar kunnen we je bij Decorature bij helpen. Er bestaat een oplossing op maat voor elk interieur, elke stijl en elk budget. Contacteer ons en we overlopen de mogelijkheden met je.

Interesse? Contacteer ons en maak vrijblijvend een afspraak.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]