Vloerbekleding laten plaatsen

Vloerbekleding: soorten, typen en informatie

Iets dat uitermate veel invloed heeft op de uitstraling van uw woning, is de vloer die u in huis plaatst. Daarom is de keuze voor vloerbekleding ook niet altijd de gemakkelijkste. U kunt kiezen uit zoveel verschillende materialen, kleuren en uitvoeringen, dat het nog knap lastig kan blijken om de perfecte stijl en uitstraling te kiezen. 

Daarom helpt Decorature u graag bij het bepalen van de best passende vloerbekleding. Niet alleen kunnen wij u uitstekend adviseren op het gebied van vloeren en accessoires; wij kunnen deze ook vakkundig voor u plaatsen.

Wij vertellen u graag meer over vloerbekleding, de diverse toepassingsgebieden van vloerbekleding en hoe u kunt bepalen welke keuze voor u het beste geschikt is.

Welke soort vloerbekleding past in uw interieur?

Om te bepalen wat voor soort vloer u kiest, is het allereerst verstandig na te gaan waar u zélf naar op zoek bent:

 • Wilt u een prachtige rustieke look?
 • Of juist een heerlijke warme stijl, die uw voeten in de winter lekker behaaglijk houdt?
 • Houd zeker ook rekening met de bewoners van uw huis. 

Een wit hoogpolig tapijt is niet de meest verstandige keuze indien u één of meerdere jonge kinderen heeft. Voor u het weet ligt dat volle glas rode wijn op de grond en dient u een professionele schoonmaker in te schakelen, alleen om de vlekken er uit te krijgen.

Idem geldt voor een laminaatvloer in uw appartement in een gehorig gebouw zonder goede isolatie: uw onderburen zullen u deze keuze niet in dank afnemen. Een praktische invalshoek kan u vele zorgen achteraf besparen.

Ga uit van uw gewenste stijl of look

Nadat u over praktische aangelegenheden heeft nagedacht, is het tijd om over uw gewenste stijl te dagdromen. Veel mensen hebben vaak al een bepaalde look in gedachten.

Tegenwoordig zijn houten vloeren weer immens populair, vanwege de fraaie authentieke uitstraling en het karakteristieke accent dat een houten vloer aan uw interieur geeft. Maar houten vloeren zijn echt niet meer de enige optie op dit gebied!

U kunt ook gaan voor een bamboe vloer, een kurkvloer of een kunststof vloer die niet voor een echte houten vloer onderdoet. Heeft u juist meer met een moderne en industriële look? Dan kan een gietvloer dé oplossing zijn, of een strak geschuurde betonvloer.

Natuurlijk kunt u ook nog altijd gaan voor een enorm breed scala aan vloerbedekkingen, die uw woning in de donkere wintermaanden prettig warm en comfortabel doet ogen.

Naast al deze materiaalkeuzes heeft u ook nog behoorlijk wat bewegingsvrijheid met betrekking tot het legpatroon.

Een houten vloer kan op vele manieren worden geplaatst, van planken die parallel aan elkaar liggen tot een geweldig visgraatpatroon. Ook zijn gietvloeren op vele manieren af te werken; het ligt er maar net aan waar uw hart naar uit gaat.

In welke kamer komt de vloerbekleding terecht?

Wanneer u op zoek bent naar een gepaste vloerbekleding, dan is het van essentieel belang dat u ook de functie van de specifieke ruimte in het achterhoofd houdt.

Zo zal een badkamer niet snel gebaat zijn bij vloerbedekking en ook een houten vloer is geen slimme keuze. Door de hoge luchtvochtigheid kan het hout namelijk kromtrekken, inkrimpen en uitzetten. En bij extreme omstandigheden zelfs week worden.

Een woonkamer biedt al een hoop meer speelruimte, omdat u hier minder snel last zult hebben van vochtige omstandigheden.

Slaapkamers genieten dezelfde keuzevrijheid, maar andere natte ruimten zoals de kelder, keuken en wasruimte nopen tot voorzichtigheid bij de keuze van een vloerbekleding.

WhatsApp Image 2019-10-02 at 20.58.35

Wenst u meer informatie of een prijsopgave voor uw vloer?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de mogelijkheden aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Kiest u voor puur natuur of kunststof?

De keuze voor natuurlijk of kunststof vloeren is relatief snel gemaakt, wanneer u zeker weet wat u wilt. Niets gaat boven de luxe en authenticiteit van een echte parketvloer.

Daarentegen zijn diverse kunststof vloeren tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden, waardoor u in principe niets hoeft in te leveren op het gebied van luxe. 

Een kunststof vloer is echter wel vele malen gemakkelijker te onderhouden, omdat u niet meer hoeft na te denken over speciale schoonmaakmiddelen die alleen voor hout geschikt zijn.

Ook zullen vlekken gemakkelijker te verwijderen zijn; een ideale optie dus wanner u kinderen of huisdieren heeft.

Vraag gerust eens advies aan een expert van Decorature. Wij laten u met alle liefde diverse stalen zien, die u in staat stellen het verschil tussen beide keuzes met eigen ogen waar te nemen.

Hoe vloerisolatie bij kan dragen aan wooncomfort

Gaat u een nieuwe vloerbekleding plaatsen? Denk dan ook zeker eens na over vloerisolatie. Zeker indien u toch al van plan bent te renoveren: u slaat daarmee twee spreekwoordelijke vliegen in één klap. Vloerisolatie kan u op jaarlijkse basis honderden euro’s schelen op uw energiefactuur en dat is absoluut mooi meegenomen.

Daarnaast beschermt u ook uw nieuwe vloerbekleding tegen allerlei invloeden, zoals vochtdoorslag en akoestische overlast. Met name op de begane grond alsmede in een appartement kan dit van groot belang zijn.

Wilt u bijvoorbeeld een houten of laminaatvloer plaatsen? Dan zal dit voor uw onderburen een fantastische oplossing tegen ongewenst geluidsoverlast betekenen.

Al eens gedacht aan vloerverwarming?

We beschikken tegenwoordig over vele vormen van verwarming, maar vloerverwarming blijkt tot op heden één van de meest effectieve en efficiënte manieren van verwarmen. Het is onzichtbaar, iets dat perfect bijdraagt aan een luxe en strak interieur.

Daarnaast is vloerverwarming energiezuinig, onderhoudsvriendelijk en draagt bij aan een gelijkmatige en aangename manier van verwarmen.

Niet alle soorten vloerbekleding zijn geschikt voor vloerverwarming, maar uw keuzevrijheid is alsnog heel groot. Indien u deze optie overweegt, dan adviseren wij u graag over alle mogelijkheden. Natuurlijk kunnen wij ook een heldere offerte voor u opstellen waarin alle kosten helder worden meegenomen.

Hoe werken wij?

 1. We analyseren ter plaatse de nodige werken om eventuele aandachtspunten te achterhalen.
 2. We bespreken uw wensen.
 3. We bepalen of er per offerte of per uur wordt gewerkt.
 4. We geven een deskundig kleuradvies, zodat we tot een mooi geheel komen.

Waarom zit u goed bij ons?

 • U kan vertrouwen op onze jarenlange ervaring.
 • Wij volgen continu opleidingen in nieuwe decoratietechnieken.
 • U krijgt een gratis vakkundig kleuradvies.
 • Wij zorgen voor een snelle service.

Vloerbekleding plaatsen laat u het liefst aan een vakman over

Het plaatsen van nieuwe vloerbekleding kunt u met een gerust hart aan Decorature overlaten.

Met vele jaren ervaring op het gebied van schilderwerken en decoratie zowel binnenshuis als buitenshuis, kunnen wij u perfect adviseren op alle gebieden van vloerbekleding.

Ook kunnen wij u helpen bij het combineren van diverse stijlen en een feilloze match creëren met de rest van uw interieur. Bel ons gerust voor een afspraak met een vrijblijvend advies.

Vraag hier uw gratis prijsaanvraag aan:

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]