Bij een verbouwing horen vaak ook plamuurwerken of stucwerken. Na verloop van tijd kunnen wanden, plafonds en verbindingen zoals hoeken oneffen worden. Ook kunnen hier en daar kleine stukjes van uw muren afbrokkelen, bijvoorbeeld wanneer u vaak langs een bepaalde wand loopt en hier tegenaan schuurt. Het is derhalve prettig om periodiek uw wanden op te frissen en glad te maken voor een mooi ogend geheel.

De afgelopen jaren wordt steeds vaker spuitplamuur toegepast als alternatieve methode voor stucwerk. U kunt met deze techniek voor plamuurwerken diverse oppervlakken afwerken zoals muren en plafonds. Ook is spuitpleister toepasbaar op diverse soorten ondergronden, waardoor het een zeer flexibele en snelle methode is om uw muren weer als nieuw te maken. Al onze plamuurwerken worden schilderklaar opgeleverd; natuurlijk kunnen wij elke schilderklus ook meteen voor u uitvoeren.

IMG_0968
interieur wit rustieke balken
WhatsApp Image 2019-10-02 at 20.58.35

Wenst u meer info of een prijsopgave voor uw project?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de mogelijkheden aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Waar kan je spuitpleister toepassen?

Spuitplamuur is een relatief nieuwe methode om muren en plafonds perfect egaal te maken. Het fijne aan dit materiaal is de brede toepasbaarheid, want u kunt het op vele ondergronden aanbrengen zoals:

 • Pleistermuren
 • Metselwerk
 • Gipsplaten
 • Muren die reeds geschilderd zijn
 • MDF
 • Hout 
 • Isolatiematerialen

Indien u dit door een vakman zoals Decorature laat aanbrengen, dan geniet u na de job van perfect geëgaliseerde muren die direct overschilderbaar zijn.

Spuitplamuur wordt op een oppervlak gespoten en daarna, net als stucwerk, netjes afgevlakt. Natuurlijk kunt u ook bij spuitplamuur kiezen voor veel soorten afwerkingen en structuren. Nadien kunt u ook kiezen uit een breed palet aan verfkleuren, indien u ook meteen de muren wilt schilderen.

Wat is de prijs van spuitplamuur?

De prijs van spuitplamuur laten aanbrengen ligt doorgaans tussen € 5 en € 15 per m². Dat maakt het qua prijs-kwaliteit ook een van de interessante materialen om uw muren mee af te werken.

Perfect voor plamuren bij renovatieprojecten

Renovaties zijn kostbaar en duren bovendien vaak lang. Om zowel tijd als geld te besparen, zijn plamuurwerken met spuitplamuur een uitstekende keuze. Deze methode wordt al geruime tijd in de bouw toegepast, maar wint binnen de particuliere sector ook steeds vaker aan populariteit. Spuitplamuur wordt in een relatief dunne laag aangebracht: tot en met 2 millimeter. Hierdoor is er nagenoeg geen sprake van ruimteverlies.

Door de geringe dikte is het aanbrengen van spuitplamuur vele malen sneller klaar dan regulier stucwerk. U dient er dan wel rekening mee te houden dat de ondergrond egaler dient te zijn dan bij stucwerken, omdat u met spuitplamuur iets minder goed oneffenheden kunt bedekken. Uiteraard kunnen wij dit vakkundig voor u oplossen door uw muren van tevoren goed voor te bereiden op de spuitplamuur.

Het mooiste resultaat begint met een goede voorbereiding

Om uw muren behandelbaar te maken, zullen wij eerst bij u op locatie de ruimte inspecteren die u wenst te behandelen. Indien de muur veel grote oneffenheden bevat, dan kunnen wij dit gemakkelijk voor u opvullen met diverse middelen. Zo garandeert u dat de spuitplamuur perfect hecht en uw muren goed bedekt.

Neem contact op met Decorature voor meer informatie en een vrijblijvende offerte

Heeft u behoefte aan meer informatie over deze interessante en effectieve methode? Neem dan zeker eens contact op met Decorature. Wij staan altijd voor u klaar om samen met u uw ideeën op papier te zetten, waarna wij de interieurwerken vakkundig voor u realiseren. Ook voor diverse andere werken in en om uw interieur zijn wij uw betrouwbare partner.

Waarom zit u goed bij ons?

 • U kan vertrouwen op onze jarenlange ervaring.
 • Wij volgen continu opleidingen in nieuwe decoratietechnieken.
 • U krijgt een gratis vakkundig kleuradvies.
 • Wij zorgen voor een snelle service.

Vraag hier uw gratis prijsaanvraag aan:

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]