Badkamer met Mortex? Inspiratie en gratis offerte!

Wilt u binnenkort uw badkamer renoveren of zelfs geheel vervangen? Dan is een materiaal als Mortex absoluut de moeite waard. Mortex is een speciaal waterdicht mineraal pleisterwerk, dat bij uitstek geschikt is voor gebruik in natte ruimten zoals de keuken en badkamer. U kunt er vele kanten mee op, want Mortex is bijvoorbeeld ook geschikt om vloeren mee te leggen.

Mortex is volledig naadloos en heeft een zeer bijzondere uitstraling, omdat het uniek is in zijn soort. Daarnaast is het materiaal ook zeer hittebestendig, waardoor u het uitstekend kunt gebruiken als werkblad in de keuken. In dit artikel leggen wij enkele specificaties van Mortex aan u voor, plus hoe u Mortex in een badkamer kunt verwerken.

Wat is Mortex precies en waar wordt het voor gebruikt?

Mortex is in principe een bepaalde soort pleisterwerk, dat wordt vervaardigd van cement en kalk. Het is een beetje vergelijkbaar met crepi, echter is Mortex vele malen sterker en krasvast. Met Mortex kunt u zeer veel oppervlakken en zaken bekleden, zoals vloeren, wanden en plafonds maar ook badkamer- en keukenmeubilair.

Coprox Betonlook badkamer

Mortex is tevens waterdicht, waardoor u in de badkamer geen last zult ondervinden van vochtproblemen. Mortex is daarnaast in meerdere kleurschakeringen beschikbaar, zodat er altijd een tint precies past bij uw gewenste nieuwe badkamer. Indien u kiest voor de grijze tint, dan verkrijgt u precies dezelfde uitstraling als beton ciré. Zeker indien u de Mortex ook nog prachtig laat polijsten.

beton ciré wand

Enkele specifieke eigenschappen van Mortex op een rij

Mortex is een sterk en hard materiaal, dat vergelijkbaar is met natuursteen. Bovendien is Mortex erg gemakkelijk te onderhouden. Indien u na het plaatsen van Mortex ook een speciale onderhoudswas aanbrengt, dan zal het water netjes van het oppervlak af parelen. Indien u periodiek Mortex op deze manier onderhoudt, dan zult u vele jaren genieten van dit bijzondere materiaal.

Waar kan Mortex worden toegepast?

Mortex wordt tegenwoordig steeds meer toegepast. Veel mensen besluiten een vloer te leggen van Mortex, omdat u hiermee een fraaie industriële en strakke afwerking realiseert. Daarnaast is Mortex ook prefect geschikt voor meubilair in de badkamer, zoals fraaie moderne wastafels of een gladde ondergrond voor de douche. 

Omdat er voor Mortex vrijwel geen breekwerk noodzakelijk is, is de arbeidstijd vele malen korter dan bij reguliere materialen zoals tegels. Natuurlijk zult u tegels wel eerst moeten verwijderen, voordat u Mortex aan laat brengen. Omdat het materiaal zo sterk is, hoeft u doorgaans voor wanden en vloeren slechts een laag van 3 tot 5 millimeter aan te brengen om van de voordelen te genieten. 

badkamer met betonvloer

Mortex is goedkoper dan natuursteen

Indien u erg van natuursteen houdt, maar dit ligt buiten uw prijscategorie, dan is Mortex een fantastische optie. Het is namelijk goedkoper dan marmer en natuursteen, doch u verkrijgt niettemin een strakke en luxe afwerking.

Zou u graag meer willen weten over dit veelzijdige materiaal? Neem dan zeker eens contact op met Decorature.

Wij kunnen u op diverse fronten adviseren en de badkamer van uw dromen realiseren.