Beste raamdecoratie tegen warmte? Wat is een goede warmtewerende raambekleding?

Raamdecoratie is niet alleen een sfeerbrenger in de woonkamer. In de zomer is raamdecoratie tegen warmte ook handig om de temperatuur binnen een beetje aangenaam te houden. Maar wat is de beste warmtewerende raamdecoratie voor jouw woning? Waarop moet je letten bij je keuze? Hier alvast wat meer uitleg in dit artikel.

Warmte buiten houden dankzij raamdecoratie, kan dat?

Wanneer de hitte af en toe gaat toeslaan in de zomer, hou je het natuurlijk graag een beetje fris in huis. Het eerste waar je dan vaak naar kijkt is een airco installatie, maar dat vraagt natuurlijk direct een forse investering en uiteindelijk zijn er meestal ook niet zo heel veel hittedagen, dus dat is misschien net wat te gek.

Met een warmtewerende raamdecoratie kan je eigenlijk ook al veel doen. De meeste zonnewarmte komt namelijk door de ramen naar binnen. Zeker bij nieuwe generaties van beglazing die erop gericht zijn om de woning mee te isoleren komt er wel wat zonlicht door. Dat kan je dan best een beetje afblokken op de warmste dagen.

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw project?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

 

De beste raambekleding tegen warmte? Wat zijn de opties?

 

1. Gordijnen

Met klassieke gordijnen kan je warmte afblokken door een lichtweerkaatsende voering te kiezen. Gordijnen met extra verduistering zijn dan eigenlijk nog beter. Alleen hebben gordijnen als nadeel dat ze de kamer wel ook gaan verdonkeren en het zicht naar buiten toe wegnemen. Daarnaast nemen de gordijnen ook altijd wel nog een deel warmte op. Maar al bij al zijn klassieke gordijnen met verduistering best een goede optie.

 

2. Rolgordijnen

Is een totale verduistering niets voor jou? Dan kan je de piste rolgordijnen bewandelen. Ook rolgordijnen zijn behoorlijk warmtewerend, zeker wanneer je voor een wat dikkere stof kiest. Bij rolgordijnen kan je natuurlijk ook voor volledig verduisterend gaan, maar er zijn ook gedeeltelijk verduisterende modellen.

Qua prijs komen rolgordijnen dikwijls ook interessant uit tegenover andere types raambekleding, en ze ogen natuurlijk strak in je interieur.

 

rolgordijnen

 

3. Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een van de handigste opties om warmte buiten te houden in de zomer (en omgekeerd binnen te houden in de winter). Wanneer je kiest voor dubbele plisségordijnen of duettes combineer je isolatie en verduistering optimaal.

Bij dubbele plisségordijnen is er sprake van een stilstaande luchtlaag tussen de twee bekledingen. Dat is van oudsher een goede manier om te isoleren.

Dit type raambekleding is dan ook een populaire optie voor zuidgerichte ramen waar de zoninval het grootste is.

 

4. Shutters

Shutters zijn de meest prijzige optie, maar qua warmtewering ook wel de beste. De materialen zijn erop gericht om zo veel mogelijk warmte terug te kaatsen naar buiten in plaats van deels vast te houden, wat bij gordijnstoffen het geval is.

Wil je de warmtewering via je raambekleding echt optimaal? Dan zijn witte shutters eigenlijk de beste optie van allemaal.

 

shutters

 

Hulp nodig bij je raamdecoratie? Decorature helpt kiezen bij je thuis!

Wil je graag jouw mogelijkheden voor je nieuwe raambekleding bekijken bij je thuis? De interieurexperts van Decorature helpen je met plezier verder in je keuzeproces.

Met ons concept van raamdecoratie aan huis overlopen we samen met jou de nuttige opties en bekijken we ter plaatse welke raamdecoratie het beste in de woning past. Je kan meteen de verschillende stoffen zelf zien en voelen zonder naar talloze gordijnenwinkels te moeten gaan.

Heb je prangende vragen of twijfels over de beste decoratie voor jouw ramen? Je kan ons altijd vrijblijvend contacteren met al je vragen! Contacteer ons vandaag nog en maak vrijblijvend een afspraak.

 

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw project?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488