Rolgordijnen op maat laten maken? Tips en aandachtspunten

Rolgordijnen bieden heel wat mogelijkheden in elk interieur. Ze kunnen zowel verduisterend als semitransparant zijn en bestaan in alle kleuren en stoffen. Rolgordijnen kan je dus helemaal personaliseren. Ben je geïnteresseerd in rolgordijnen op maat, dan moet je met een aantal zaken rekening houden.

Welke soorten rolgordijnen bestaan er?

Gordijnen bestaan in alle vormen, maten en kleuren. Natuurlijk zijn er de traditionele gordijnen, maar daarnaast bestaan nog tal van andere soorten. Heel populair zijn ook de rolgordijnen. Ze nemen weinig plaats in en zijn makkelijk te gebruiken. Rolgordijnen bestaan in alle stoffen en kleuren en ze gaan dus uitstekend op in het interieur.

Rolgordijnen kan je ook onder stoffen gordijnen plaatsen om overdag voor privacy te zorgen. De mogelijkheden met rolgordijnen zijn dus legio!

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw raambekleding?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Waarom kiezen voor rolgordijnen op maat?

Rolgordijnen laat je het beste op maat maken. Aangezien er zoveel mogelijkheden zijn, kan je de rolgordijnen makkelijk afstemmen aan je interieur. Het ene rolgordijn is het andere niet. Je moet goed nadenken over welk soort rolgordijn je precies wil.

 

  • Kies je voor een transparant of verduisterend rolgordijn?
  • Wat is de afmeting van het raam?
  • Gaat het om een kiepraam?
  • Is er zijgeleiding nodig?

Tip: wanneer je een raam wil verduisteren dat moet kunnen open staan, kan je kiezen voor een verduisterend rolgordijn met een mini-cassette die je op het raam kan plakken.

Het is belangrijk dat de gordijnen niet afsteken en zorgen voor harmonie en rust in het interieur. Gordijnen op maat zijn dan ook essentieel voor een geslaagd interieur. Voor elk interieur in elke stijl en voor elk budget bestaat een geschikt rolgordijn op maat.

We helpen je bij Decorature graag om het rolgordijn van je dromen te maken. Zo past het rolgordijn perfect in je woning en is het makkelijk te gebruiken. Contacteer ons voor vrijblijvend advies over rolgordijnen op maat.

 

rolgordijnen

 

Waarop letten wanneer je rolgordijnen op maat laat maken?

Het is belangrijk dat rolgordijnen op maat gemaakt zijn en precies passen in het interieur. We geven je nog enkele tips zodat het resultaat helemaal aan je wensen voldoet.

 

1. Meet de ramen correct op

Eerst en vooral moet je beslissen of je wil dat het rolgordijn enkel het raam of het hele kozijn bedekt. Bedekt het gordijn enkel het raam, dan wordt het rolgordijn tussen de twee muren van het raam geplaatst. Het is dan belangrijk om heel precies op te meten hoe breed het rolgordijn mag zijn. We raden je aan om 1 centimeter van de breedte af te nemen om enige speling te hebben.

Wil je dat het rolgordijn ook het kozijn bedekt? Dan kan je zelf kiezen hoe breed je het gordijn wil hebben.

 

2. Kies al dan niet voor zijgeleiding

Je hebt bij rolgordijnen de mogelijkheid om zijgeleidingen te installeren langs weerszijden van het raam. Het rolgordijn loopt dan tussen twee subtiele houders. Dat is in twee gevallen interessant.

Wil je een verduisterend rolgordijn, dan zorgen de zijgeleidingen ervoor dat er geen lichtkieren ontstaan naast het gordijn. Het rolgordijn op maat verduistert zo uitstekend.

Ook wanneer je een rolgordijn over een kiepraam wil installeren, kies je beter voor een zijgeleiding. Je kan het raam dan open laten staan en tegelijkertijd het rolgordijn sluiten.

 

3. Verduisterend rolgordijn of niet?

Zoek je een rolgordijn voor de slaapkamer, dan kies je waarschijnlijk voor een verduisterende stof. Wil je enkel privacy creëren in de woonkamer, dan is een semitransparant rolgordijn de beste keuze.

 

4. De stof en de kleur

Om het rolgordijn goed in je interieur te laten passen, moet je de juiste stof en kleur uitkiezen. Elke stof heeft andere kwaliteiten en geeft een ander effect in je woning. Het spreekt voor zich dat ook de kleur heel veel bepaalt.

 

Hoe gaan we bij Decorature te werk?

Maar hoe werkt dat dan, rolgordijnen op maat laten maken? Bij Decorature komen we graag bij je langs om alle mogelijkheden voor rolgordijnen op maat te bespreken met ons concept van raamdecoratie aan huis:

 

  • Onze specialiste komt naar jou toe.
  • Samen bekijken en vergelijken we diverse types, stoffen en kleurencombo’s ter plaatse.
  • Hebben we het juiste idee gevonden? Dan zorgen wij voor de productie, levering en ophangen van je nieuwe raambekleding.
  • Kortom: je hoeft geen gordijnwinkels meer af te struinen, je kan meteen zien wat het effect van welk gordijn zal geven bij jou thuis!

Interesse? Contacteer ons en maak vrijblijvend een afspraak.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]