​​Gordijnen thuis laten opmeten? Ontdek onze service

Je gordijnen thuis laten opmeten is vaak noodzakelijk wanneer je gordijnen wilt die perfect passen bij je ramen. Want elk raam is anders en heeft een andere hoogte en breedte. 

Wil je er zeker van zijn dat je raamdecoratie de juiste maten heeft voor je ramen? Dan kan je ze best thuis persoonlijk laten opmeten! Met ons concept van raamdecoratie aan huis komen wij bij jou langs voor de opmeting en tegelijk ook de keuze van jouw nieuwe gordijnen. Zo hoef je niet meer eindeloos gordijnwinkels af te struinen.

Gordijnen opmeten

Gordijnen op maat laten maken betekent dat elk gordijn anders is. Je zal ze dus afhankelijk van het soort gordijn op een andere manier moeten opmeten zodat deze perfect in je ramen passen. We zetten er een paar voor je op een rijtje

of bel ons: 0479 62 57 78

1. Opmeten van rolgordijnen 

Bij rolgordijnen zijn twee verschillende manieren waarop je het gordijn kan ophangen: 

  • Ofwel in de dagopening waarbij de raamdecoratie tussen twee muren in het kozijn zelf komt te hangen. Bij deze eerste optie zal je de breedte aan de bovenkant van het kozijn in kwestie moeten meten en ook de hoogte van het kozijn zelf.
  • Ofwel op de dagopening waarbij de raamdeco op de muur of over het kozijn zal gehangen worden. Bij deze mogelijkheid zal je ongeveer 14 cm moeten bijtellen bovenop de breedte van het kozijn en 8 cm erbij tellen bij de hoogte van het kozijn dat je meet vanaf de onderkant of vanaf de vensterbank.
rolgordijnen
Rolgordijnen zijn relatief snel geplaatst en nemen weinig ruimte in bij het raam.

2. Opmeten van vouwgordijnen

Bij vouwgordijnen ga je op dezelfde wijze aan de slag als bij de rolgordijnen.

  • Wil je gordijnen in het kozijn? Dan meet je de hoogte en breedte van het kozijn zelf. 
  • Liever gordijnen vanaf de muur? Dan tel je 14 cm bij de breedte van je kozijn en 25 cm bij de hoogte van je kozijn (gemeten vanaf de onderkant van je kozijn of vensterbank).

 

raamdecoratie
Vouwgordijnen, de grootste klassieker bij raamdecoratie

3. Opmeten van plisségordijnen

Ook bij plisségordijnen ga je op dezelfde manier tewerk als bij de andere gordijnen hierboven vermeld. 

Voor in het kozijn meet je de breedte en hoogte van het raamkozijn.

Op de muur daarentegen moet je 14 cm bijtellen bij de breedte van het kozijn en tel je daarnaast ook een ‘pakkethoogte’ erbij wat de hoogte van het kozijn betreft. 

Let op: bij plisségordijnen heb je verschillende pakkethoogtes! Ook voor jaloezieën is dit het geval.

Gordijnen laten opmeten? Decorature komt het voor jou doen!

Wil je graag je gordijnadvies aan huis door een expert en alles keurig laten opmeten om zeker te zijn van je stuk? Goed idee. Wij helpen je graag verder en komen met plezier tot bij jou om alle nodige opmetingen uit te voeren en je woning van perfect passende gordijnen te voorzien. We brengen een ruime selectie stoffen, motieven en kleuren mee die passen bij jouw interieur.

Heb je momenteel vragen over het opmeten van gordijnen of wil je graag je toekomstige gordijnen bij jou ter plaatse kunnen kiezen? Contacteer ons gerust en wij komen zo snel mogelijk bij je langs!

 

Meer info of een afspraak maken?

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]