Landelijk interieur in uw woning? Inspiratie en ideeën

Wilt u op korte termijn iets veranderen in uw woning, of wilt u uw interieur een geheel nieuwe uitstraling geven? Tegenwoordig begint het landelijke interieur steeds meer terug in trek te raken. Indien u van warmte, gezelligheid en een rustieke sfeer houdt, dan is deze trend een ideale keuze voor u. Wilt u meer weten? Lees dan snel verder voor inspiratie en ideeën op het gebied van een landelijk interieur.

Wat is een landelijk interieur precies?

Een landelijk interieur staat doorgaans voor een zeer warme sfeer in huis, door middel van het gebruiken van robuuste en gezellige materialen en meubels. Veel mensen ervaren een landelijk interieur als een veilige en fijne plek om thuis te komen na een dag hard werken. Het leuke aan een landelijk interieur is, dat u er ontzettend veel richtingen mee uit kunt.

Sommigen prefereren bijvoorbeeld een heel klassiek landelijk interieur, waarbij veel met hout en lichte tinten wordt gewerkt. Maar u kunt binnen deze trend erg veel variëren, zowel qua kleuren als materialen. Een landelijk interieur kan ook hedendaags en strak zijn op bepaalde fronten, dus u kunt veel spelen met texturen, ideeën en meubilair.

wood for walls
Zelfs een strak materiaal als houtstrips kan een landelijk karakter in huis brengen.

Welke specifieke elementen passen in een landelijk interieur?

Een landelijk interieur wordt vaak gekenmerkt door veel houten elementen, zowel in natuurlijke houtschakeringen als geverfd hout. Ook worden vaak warme kleurtinten gebruikt, variërend van neutrale tinten zoals crème, gebroken wit en vanille tot oranje, terracotta, rood en bruin. Daarnaast zijn natuurlijk kleuren ook in trek, zoals camel, taupe en zand.

Meubels die perfect in een landelijk interieur passen zijn vaak meer sierlijk en rond, dan heel strak en hoekig. Ook kiezen veel mensen voor een heerlijk groot bankstel, liefst met veel zachte kussens en plaids. Indien u graag wat kunst aan de muur wilt hangen, dan doen vrijwel alle natuurprenten het goed. Daarnaast zijn ook warme en sprekende schilderijen en foto’s populair in landelijke interieurs.

Originele ideeën voor een landelijk interieur

Wilt u graag een landelijk interieur, maar weet u niet waar u moet beginnen? Er zijn momenteel enkele trends gaande, die precies passen binnen de landelijk interieurtrend. Zo wordt tegenwoordig vaak strak en modern met landelijk gecombineerd. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een strakke betonlook vloer te laten leggen, of stalen ramen te laten plaatsen. Dit kan perfect worden gecombineerd met warme kleurstellingen en zachte uitnodigende meubels, of bijvoorbeeld een landelijke eettafel met grote stoelen.

Woonkamer groen
Betonlook vloer in een landelijke afwerking

Een ander leuk idee is uw muren te kaleien. Dit kan zowel binnen als buiten en geeft een erg landelijke sfeer. U kunt ook overwegen om uw muren te laten stuken met een bepaald patroon, of effecten aan te brengen nadat u een muur hebt bepleisterd. Daarnaast adviseren wij in een landelijk interieur zeker tijd te steken in het zoeken van originele raamdecoratie.

raamdecoratie
Raamdecoratie is cruciaal voor een landelijke look

Decorature voorziet u uiteraard meer dan graag van advies op het gebied van een landelijk interieur, daarnaast kunnen wij uiteraard ook zeer uiteenlopende werken bij u uitvoeren

Landelijk interieur bij je thuis laten afwerken?

Decorature gaat samen met jou op zoek naar dé afwerking voor jouw landelijk interieur. Onze expert in decoratieve technieken zal je met plezier begeleiden en jouw dromen en wensen met precisie vervullen.

Neem contact met ons op als je vragen hebt of graag een offerte wilt opstellen. Maak nu een afspraak!