Raambekleding aan huis

Je raambekleding kan je interieur maken of kraken: het is en blijft een erg belangrijke keuze bij het inrichten van een ruimte. En met zoveel soorten gordijnen en jaloezieën is het zeker niet makkelijk kiezen. Help, keuzestress! Hoe kies je gordijnen die volledig passen bij jouw persoonlijke stijl en volledig binnen jouw budget? Door een interieurspecialist onder de arm te nemen, natuurlijk! Decorature geeft je alvast enkele waardevolle tips om het keuzeproces vlotter te laten verlopen. 

Raambekleding: waarop moet je letten? 

De stijl van je interieur  

Deze lijkt ons redelijk logisch: je wil graag dat je raambekleding volledig past in je interieur. Want raambekleding valt redelijk hard op. Wanneer dit niet past bij de rest van de ruimte, is dit een behoorlijke jammere zaak. In een landelijk interieur ga je bijvoorbeeld niet snel voor strakke, moderne metalen jaloezieën. Omgekeerd ga je bij een industriële look niet snel kiezen voor gordijnen met een zware stof. Een interieurspecialist zoals die van Decorature kan samen met jou de beste keuze maken.

raambekleding interieur

of bel: 0479 62 57 78

Onderhoud 

Raambekleding heeft in het algemeen niet extreem veel onderhoud nodig, maar in sommige ruimtes zoals de keuken kan dat wel af en toe tegenvallen. In ruimtes zoals de keuken kan je dus beter gaan voor decoratie die wel tegen een stootje kan en niet gevoelig is voor vlekjes en geurtjes. In je woonkamer daarentegen is het aangeraden om voor eentje te gaan die niet snel stof opneemt.

Lichtinval en de stand van de zon

Lichtinval is één van de belangrijkste elementen om mee rekening te houden bij het kiezen van je raambekleding. Wil je graag zoveel mogelijk licht creëren in huis? Dan zijn jaloezieën een goede optie. De horizontale lamellen zorgen namelijk voor optimale lichtinval. Wil je liever volledig duisternis, dan zijn gordijnen van een zwaardere stof een goede keuze. 

horizontale lamellen

Ook zal je rekening moeten houden met de stand van de zon. Als sommige ruimtes in je woning zuidelijk gericht zijn, kan het daar redelijk warm worden. Op deze plekken is het aangeraden om te gaan voor decoratie die de warmte tegenhoudt, maar het zonlicht wel binnenlaat. Eentje met een soort “warmtefilter” waarbij je dus nog steeds kan genieten van natuurlijk licht zonder te zitten puffen en zweten. Hiervoor zijn bijvoorbeeld plisségordijnen of duo rolgordijnen. 

Raambekleding: de mogelijkheden 

Gordijnen

Fan van een warme, huiselijke sfeer? daar kunnen gordijnen zeker en vast voor zorgen. Deze variant wordt vaak gekozen voor in de woonkamer of slaapkamer. Wil je de hoogte van de kamer in de verf zetten, dan kan je kiezen voor lange gordijnen tot op de grond. Dikke gordijnen vangen wel veel stof op, dus deze zijn minder geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. 

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn heel veelzijdig en er is enorm veel optie! Er bestaan er namelijk speciaal voor in de badkamer, maar ook rolgordijnen die meer verduisteren voor in de slaapkamer of een transparantere versie voor in de woonkamer. Denk hierbij vooral aan de functie van het rolgordijn. 

Vouwgordijnen

Een vouwgordijn heeft veel weg van een rolgordijn. Het enige verschil: bij het optrekken wordt een vouwgordijn, zoals de naam het al verklapt,  “gevouwen”. Deze soort gordijnen laat heel veel licht door en is dus zeker niet geschikt voor ruimtes waar je veel duisternis wilt creëren. 

Jaloezieën

Met jaloezieën kan je de gordijnen volledig uit het zicht plaatsen bij het omhoog trekken en deze zijn zeer makkelijk in onderhoud. Je zorgt hierbij voor een leuke sfeer en tegelijkertijd voor veel privacy. 

Decorature geeft advies aan huis 

Wil je graag samen met een interieurspecialist(e) de mogelijkheden overlopen? Onze experts van Decorature komen graag bij je langs om de beste optie samen met jou uit te kiezen. Onze interieurspecialist(en) maken voor jou een plan op volledig in lijn met jouw budget. Jouw droominterieur is onze drijfveer! Contacteer ons nu voor vrijblijvend advies of maak een afspraak!

Vraag vrijblijvend meer info of een afspraak

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]