Beste raamdecoratie voor de woonkamer?

Raamdecoratie: het maakt of kraakt van de sfeer in je woonkamer. Het valt enorm op en het is dus essentieel dat deze decoratie past bij de stijl van jouw woning. Want elk product heeft een andere uitstraling en creëert een ander sfeer. Welke raambekleding is ideaal voor jouw woonkamer? Wij zetten de verschillende soorten woonkamergordijnen voor jou op een rijtje.

Rolgordijnen in de woonkamer

Raambekleding met rolgordijnen is ideaal voor in een woonkamer: ze passen letterlijk bij bijna elke stijl dankzij een eenvoudige en minimalistische look. Bovendien hebben ze niet alleen een redelijk tijdloze uitstraling, ze zijn eveneens enorm makkelijk in gebruik én snel schoon te maken. Rolgordijnen komen voor in zowat elke kleur en er zijn ook verschillende stoftransparanties beschikbaar.

Wil je een frisse uitstraling en dat er veel licht binnenkomt? Dan ga je best voor een lichtdoorlatende stof met een zachte, lichte kleur. Wil je het liever gezellig maken en heb je graag dat je het helemaal donker kan maken in de woonkamer? Dan zijn verduisterende stoffen met een donkere, warme kleur een goede optie.

rolgordijnen

Wenst u meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw project?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de mogelijkheden aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Plisségordijnen: handig en trendy

Deze hippe raamdecoratie is een soort gevouwen stof dat geleverd wordt met één of twee stoflagen. Deze gordijnen kan je verkrijgen in 3 verschillende versies: een transparantie versie die minimaal licht doorlaat, een lichtdoorlatende versie die het zicht iets meer beperkt én een volledig verduisterende variant.

Plisségordijnen hebben ook een praktische functie: ze dempen het geluid in de woonkamer en houden warmte vast, wat voordelig is voor je energierekening.

 

Klassieke gordijnen

Bij de bekende klassieke gordijnen kan je ook heel veel creatieve mogelijkheden vinden. Kies je voor vitrages? Of een volledige set overgordijnen? Of iets tussenin?

 

Raamdecoratie Decorature

Daarnaast is de keuze in stoffen, kleuren en motieven eindeloos voor gordijnen op maat. Wij komen de gordijnen thuis opmeten, zorgen voor de confectie en ook de ophanging regelen wij.

 

Jaloezieën: populair en modern

De populariteit van jaloezieën in een woonkamer is de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Deze raamdecoratie straalt moderniteit uit en geeft je woonkamer een strakkere look. Met een raamdecoratie zoals jaloezieën kan je eveneens de hoeveelheid lichtinval zelf regelen. Heb je behoefte aan veel licht? Dan zet je ze wagenwijd open. Wil je het liever verduisterd houden of de warmte van de zon vermijden? Dan houd je ze gesloten of op een kiertje.

 

jaloezieën

Ben je fan van de praktische kant van jaloezieën, maar wil je liever een warmere uitstraling in de woonkamer? Dan zijn houten jaloezieën waarschijnlijk iets voor jou! Als je een landelijk interieur hebt, passen deze er perfect bij.

 

Raamdecoratie in de woonkamer: wat is jouw stijl?

Raambekleding begint dus zoals eerder al enkele keren vermeld, bij deze hamvraag: welke uitstraling wil je in je woonkamer? Welk gevoel moet de look van jouw woonkamer oproepen? Eens je deze vraag hebt beantwoord, zal het keuzeproces véél makkelijker verlopen.

 

Keuzestress bij raamdecoratie? Decorature helpt kiezen bij je thuis!

Wil je graag alle mogelijkheden bekijken vooraleer je de definitieve keuze maakt? De interieurexperts van Decorature helpen je met plezier verder in je keuzeproces.

Met ons concept van raamdecoratie aan huis overlopen we samen met jou de verschillende mogelijkheden en bekijken we ter plaatse welke raamdecoratie het beste in jouw woonkamer zou passen. Je kan meteen de verschillende stoffen zelf zien en voelen.

Heb je prangende vragen of twijfels over de beste decoratie voor jouw ramen? Je kan ons altijd vrijblijvend contacteren met al je vragen! Contacteer ons vandaag nog en maak vrijblijvend een afspraak.