Binnenhuisschilder nodig? Ontdek onze werkwijze en mogelijkheden

Een muur schilderen kan iedereen, maar wist u dat u met specifieke schildermethodes voor een leuk of verrassend effect kunt zorgen? Daarvoor moet u bij een echte binnenhuisschilder zijn. We leggen het u uit.

Binnenhuisschilder: werkwijze Decorature

Voor we de verschillende technieken toelichten, even onze werkwijze als binnenhuisschilder voorstellen. Als u graag bepaalde muren of kamers laat schilderen, komen we eerst bij u ter plaatse. We bespreken uw wensen en gaan na of er mogelijke aandachtspunten zijn zoals de staat van de muur of  bepaalde moeilijke hoeken of plaatsen.

We zorgen ook voor deskundig kleuradvies of advies over schildertechnieken. Tot slot krijgt u een offerte en spreken we een datum af om met de schilderwerken te beginnen.

Binnenschilderwerken: de mogelijkheden

Er zijn nog andere opties, maar dit zijn drie van de populairste:

  • Gewone schilderwerken
  • Stucco Puro decoratietechniek
  • kalktechniek
  • Spateltechniek

Schilderwerken binnen: voor elke oppervlakte wat

Er is helemaal niets mis met gewone schilderwerken, zonder speciale techniek. U heeft oppervlaktes die geschilderd moeten worden? Dan zorgen we daarvoor. Of dat nu over uw muren, uw plafonds, uw deuren of raamkozijn gaat. Of allemaal.

Tip: bij binnenschilderwerken op hout, kunt u kiezen voor een afwerking in vernis of beits. Zo kunt u van donker naar licht hout gaan, wat een heel andere sfeer geeft, of omgekeerd. Hetzelfde voor een houten trap.

Schilderen in badkamers, keukens of het toilet gebeurt ook met een eigen soort verf die wat beter bestand is tegen vochtigheid.

Tot slot, wist u dat u uw vloer van een betonlook kunt voorzien? Dat schept ook mogelijkheden voor een straffe afwerking.

Decoratieve schildertechnieken

Wilt u toch liever een speciale techniek die dat tikkeltje meer heeft? Dan komen we u hierover graag informeren.

Boek een afspraak voor gratis kleur- of decoratieadvies

Kalktechniek

Kalktechniek is, zoals de naam suggereert, een schildertechniek met kalkverf. Vaak populair bij landelijke interieurs, maar deze warme verf heeft heel wat meer in z’n mars. Dus vraag gerust een staaltje.

landelijk interieur
Landelijk interieur met toepassing van kalktechniek

Het grote voordeel van deze verf is dat het 100% ecologische natuurverf is op basis van kalk: een mengeling van gebluste kalk en verschillende natuurlijk pigmenten.

Tip: zelf aanbrengen? Gebruik voor deze verf een blokborstel en breng minstens twee lagen aan. Schilderen in rechte lijnen zorgt voor een egale afwerking, maar met de kalktechniek kunt u ook zorgen voor een wolkeffect. 

Decoratietechniek Stucco Puro

Stucco Puro is een schildertechniek op basis van structuurverf die u meestal kiest om een gezellig en warm effect te creëren. Er bestaan verschillende soorten, waaronder één waarin de structuur veroorzaakt wordt door  metaalachtige deeltjes. 

structuurverf stucco puro aan trap
Stucco puro in een inkomhal

Denk bij deze techniek aan Italiaanse stuctechnieken waarmee het effect van een gladde marmeren wand gecreëerd wordt.

Spateltechniek

De spateltechniek is een oude techniek waarbij u tijdens het schilderen gebruikt maakt van een spatel om de verf te verspreiden op de muur. Zo krijgt u niet meteen een mooie egale dekking, maar dat is net de bedoeling van deze methode.

spateltechniek
Spateltechniek toegepast bij een haard.

Deze techniek kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en creëert een gevarieerd en organisch uitziend patroon. Vandaag nog altijd eerder retro, maar misschien net de techniek om voor dat vleugje nostalgie te zorgen?

Professioneel binnenschilderwerk

Met specifieke schildermethodes zorgt u voor een leuk of verrassend effect, maar daarvoor klopt u best aan bij een binnenhuisschilder zoals Decorature. Naast professioneel advies, zorgen we ook voor een strakke afwerking. Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte.

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan:

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]