Kalkverf technieken: informatie en voorbeelden

Wilt u graag uw interieur nieuw leven inblazen en de wanden een nieuwe uitstraling geven? Dan zijn kalkverf technieken met structuurverf zeker het overwegen waard. De technieken met kalkverf zijn net even iets anders dan normale verftechnieken, omdat uw muren ook meteen worden voorzien van bepaalde effecten. Zo kunt u spelen met reliëf, kwaststrepen en bepaalde schaduwtechnieken.

In dit artikel vertellen wij iets meer over kalkverf technieken en hoe het team van Decorature deze toepast.

Wat is structuurverf precies en wat kunt u ermee doen?

Structuurverf is een speciale verf, die doorgaans iets dikker is dan normale muurverf. Structuurverf bestaat in een enorm brede variëteit aan soorten, die elk een bepaald effect realiseren bij interieur schilderen.

Doordat er zoveel soorten afwerkingen beschikbaar zijn, zijn er altijd kalkverf technieken en structuurverven die exact bij uw wensen en voorkeuren passen. 

Stucco puro

Zo werken wij onder andere met Stucco Puro; dit is een verf die is ontwikkeld met traditionele Italiaanse schilderstijlen en stuctechnieken in het achterhoofd. Deze verf kan op diverse manieren worden aangebracht, bijvoorbeeld om een moderne interieur een warm accent te geven.

Ook zijn er diverse glanspleisters beschikbaar, waarmee u een marmeren effect kunt realiseren. De wand is daarna gemakkelijk te onderhouden, want door de gladde afwerking hebben vuil en vocht weinig vat meer op uw wanden.

Stucco Puro schildertechniek
In deze hal werd Stucco Puro toegepast voor een warm effect in het interieur.

Hoe wordt structuurverf aangebracht?

Structuurverf wordt ietwat anders aangebracht dan normale verf. In het begin wordt de verf wel gewoon geroerd zoals normale verf, al dan niet met bepaalde hoeveelheden water zodat de consistentie optimaal is. Daarna wordt de verf met behulp van een roller of blokkwast op de wanden aangebracht. 

Is dit eenmaal gebeurd, dan wordt de uiteindelijke structuur aangebracht. Dit kan op een brede verscheidenheid aan manieren, zoals met een structuurroller, een kwast of een spatel. Soms worden meerdere technieken gecombineerd, bijvoorbeeld om een uniek effect te bereiken. Het aanbrengen van structuur dient overigens binnen maximaal tien minuten te worden uitgevoerd, anders droogt de verf op.

Wanneer met een structuurroller gewerkt wordt, dan kunnen patronen zoals cirkels en diagonale bewegingen worden aangebracht. Met een kwast kunt u weer de kenmerkende waaierpatronen creëren, of een interessant stippenpatroon dat wordt gerealiseerd door kloppende bewegingen met de blokkwast te maken.

Ook kunnen wanden kriskras of verticaal worden geborsteld, voor een strakke afwerking.

Benieuwd naar de creatieve opties van kalkverf technieken?

Voordelen van structuurverf op een rij

Structuurverf is bovenal origineel en apart! Waar glad stuken de afgelopen jaren de boventoon voerde, begint structuurverf weer een opmars te maken in menig huishouden vanwege de verrassende effecten ervan. Ook kan deze verf goed oneffenheden bedekken, omdat het dikker wordt aangebracht dan reguliere muurverf. Daarnaast is structuurverf in alle denkbare kleuren verkrijgbaar, plus gemakkelijk afwasbaar. U kunt het voor een volledige ruimte gebruiken, maar ook voor een accentmuur is het vaak heel tof.

Decorature: uw specialist op het gebied van structuurverf

Met reeds vele jaren ervaring op het gebied van renovatie en realisatie van diverse projecten, weten wij als geen ander hoe fraai de diverse kalkverftechnieken kunnen worden aangebracht.

U kunt een ruimte in een oogwenk een geheel nieuwe uitstraling geven, daarnaast kunt u ook spelen met het mengen van kleuren totdat u de perfecte balans heeft gevonden.

Wilt u meer weten over deze methode? Contacteer ons zeker eens voor een vrijblijvend advies.

Vraag hier uw gratis prijsaanvraag aan:

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]