Ideeën nodig voor je raamdecoratie? Ontdek onze inspirerende voorbeelden

Raamdecoratie bestaat in alle kleuren, stoffen en soorten. Van traditionele, dikke overgordijnen en semitransparante vitrages tot subtiele rolgordijnen en luxueuze Romeinse gordijnen. De mogelijkheden zijn legio.

Heb je ideeën nodig voor de raamdecoratie in je woning? We hebben hieronder enkele inspirerende voorbeelden verzameld. Je leest ook advies per soort gordijn.

Jaloezieën voor een strakke look

Wil je de moderne stijl in je woning doortrekken in de raamdecoratie? Dan zijn jaloezieën een goed idee. Ze worden ook wel lamellen of shutters genoemd. De grote troef van jaloezieën is dat ze rechte lijnen creëren die uitstekend samengaan met een strak, modern interieur. Je kan de jaloezieën in verschillende materialen en kleuren laten maken. Zo kan je ze laten opvallen of net helemaal laten opgaan in het interieur.

Jaloezieën kan je in alle ruimtes inzetten. Een strakke bureauruimte of een moderne living? Met shutters creëer je een hedendaags interieur.

warmtewerende raamdecoratie

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw raambekleding?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Gordijnen voor een warme uitstraling

Gordijnen kunnen de sfeer in een ruimte helemaal omkeren. Een ruimte die uitgerust is met gordijnen voelt warm en huiselijk aan. Dat betekent echter niet dat gordijnen enkel passen in landelijke interieurs. Ook voor modern ingerichte woningen zijn gordijnen een uitstekende optie. Bij Decorature kan je gordijnen in alle maten, kleuren en stoffen laten maken, helemaal op maat van jouw ramen.

Traditionele gordijnen

De traditionele, stoffen gordijnen geven je interieur een romantische feel. Zeker wanneer de gordijnen tot tegen de grond komen. De mogelijkheden met overgordijnen zijn legio. Je kan heel wat verschillende stoffen kiezen die elk hun eigen textuur hebben. Dikke gordijnen geven een extra gezellige look.

In woonkamers en slaapkamers komen traditionele overgordijnen het beste tot hun recht. De kleur kies je natuurlijk helemaal zelf. Neutrale tinten zorgen voor een ontspannen sfeer. Bovendien kan je traditionele gordijnen laten vervaardigen van een verduisterende stof. Zo word je niet wakker van het licht.

Vitrages

Onder de gordijnen kan je nog vitrages voorzien. Dat zijn semitransparante en erg dunne gordijnen die voor privacy zorgen. Meestal worden vitrages gecombineerd met overgordijnen, maar je kan er ook voor kiezen om enkel vitrages te hangen. Zo blokkeer je geen licht en voelt de ruimte extra lichtrijk aan.

Romeinse gordijnen

Zogenaamde Romeinse gordijnen winnen aan populariteit. Het zijn stoffen gordijnen die je niet dichtschuift, maar naar beneden laat zakken. Zoals rolgordijnen dus, maar dan met meer textuur. Romeinse gordijnen staan fantastisch in zowel moderne als landelijke interieurs.

Romeinse gordijnen kunnen moderne interieurs iets zachter doen aanvoelen. Ze dopen de ruimte in een luxueuze en rustige sfeer. Dankzij de structuur en de golvende lijnen passen Romeinse gordijnen ook uitstekend in landelijke interieurs.

Dit soort gordijnen kan je laten vervaardigen uit een semi-transparant materiaal. Zo blijft de ruimte lichtrijk, maar kan je ook kiezen voor privacy wanneer je dat wil. Ook verduisterende Romeinse gordijnen behoren tot de mogelijkheden. Dat maakt dit soort gordijnen geschikt voor alle ruimtes: slaapkamers, woonkamers en bureaus.

Rolgordijnen

De minst opvallende gordijnen zijn rolgordijnen. Je kan ze helemaal oprollen waardoor ze nauwelijks zichtbaar zijn. Rolgordijnen bestaan zowel in verduisterende als transparante varianten. Ze zijn een goede optie wanneer je privacy of duisternis wil creëren zonder gordijnen te hoeven hangen. Zo behoud je een strak interieur.

Je kan rolgordijnen ook verwerken onder semi-transparante gordijnen of vitrages. Zo kan je de ruimte makkelijk verduisteren wanneer je dat wil. Een ideale oplossing wanneer je geen stoffen overgordijnen in je interieur wil integreren.

rolgordijnen

Tip: combineer de nieuwe gordijnen met een make-over van je interieur

Wist je dat we bij Decorature ook totale herinrichtingen doen? Onze professionals geven je met veel plezier interieuradvies. Je kan ook een beroep doen op onze getalenteerde schilders. Een nieuw paar gordijnen in de woon- en slaapkamer en een likje verf doen wonderen voor je interieur!

Wil je je interieur een facelift geven? Contacteer ons en we komen graag vrijblijvend bij je langs om te kijken hoe we jouw interieurdromen kunnen realiseren.

Decorature: voor jouw raamdecoratie op maat

Raamdecoratie kan de hele look en feel van je woning veranderen. Stoffen overgordijnen creëren een gezellige, romantische sfeer en jaloezieën complementeren een strak interieur. De juiste raamdecoratie tilt je interieur naar een hoger niveau.

Het is daarbij van belang om de gordijnen op maat te laten maken. Daar kunnen we je bij Decorature bij helpen. Er bestaat een oplossing op maat voor elk interieur, elke stijl en elk budget. We overlopen graag de mogelijkheden met je.

Interesse? Contacteer ons en maak vrijblijvend een afspraak.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]