Tips en inspiratie

Shutters op maat nodig? Tips en info

Een raam komt voor in elke soort vorm, grootte en is beschikbaar in verschillende materialen. Geen kozijn is hetzelfde en daarom is het ook bijna noodzakelijk om de raamdecoratie op maat te laten maken. Vooral bij shutters is dit erg van toepassing. 

Waarom zou je gaan voor shutters, wat zijn de mogelijkheden en kan je hier zelf aan de slag mee gaan? In dit artikel vind je alle antwoorden. 

Waarom shutters laten plaatsen? 

Shutters, ook wel binnen- of klapluiken genoemd, zijn verstelbare lamellen en een echte blikvanger voor jouw interieur. Ze combineren stijlvol met functioneel en zijn een erg tijdloze raambekleding. Het is een waardig alternatief voor gordijnen op maat. Het maakt je interieur direct een pak sfeervoller dankzij de unieke lichtinval via de shutters.

Ook op vlak van zonwering is dit een erg goede optie, je kan ze namelijk op elke mogelijke stand kantelen: zet ze volledig open, een kleine beetje open maak het volledig duister, jij kiest! Vooral tijdens warme dagen komen shutters goed van pas: dankzij de zonwering blijft de warmte buiten als je de shutters volledig dicht laat en blijft het heerlijk koel tijdens de hete zomerdagen! 

Welke soorten shutters zijn er?

Binnenshutters worden vaak geplaatst in slaapkamers om de kamer volledig te verduisteren of in de woonkamer om de privacy te kunnen behouden. Shutters kan je eveneens laten plaatsen in de badkamer, maar in deze ruimte kan je beter kiezen voor vochtbestendig materiaal zoals polywood, pvc of aluminum. 

Ook buiten kan je shutters laten plaatsen, maar zorg er zeker voor dat je hier erg sterk materiaal gebruikt dat tegen een stootje kan, zoals aluminium of hardhout. 

of bel ons: 0479 62 57 78

Beschikbare materialen 

Shutters zijn vooral verkrijgbaar in hout, maar worden vaker en vaker gemaakt in materialen zoals pvc en aluminium. Welk materiaal je het beste kiest, hangt af van de locatie waar je de shutters wilt plaatsen. 

Montage mogelijkheden

Hoe je de shutters laat monteren, hangt vooral af van de ruimte die beschikbaar is in de kozijnopening, op welke manier het raam of de deur in kwestie opengaat en of het kozijn al dan niet recht is.

Hierbij zijn er vier mogelijkheden:

  • je laat de shutters monteren op het kozijn,
  • binnen de muuropening,
  • met een Z-frame
  • of op de muur.

Een expert kan je zonder probleem verder helpen en weet precies welke soort montage je moet toepassen voor jouw ramen.

Decorature maakt jouw shutters op maat

Shutters op maat maken en zelf plaatsen is een hele klus en vergt veel kennis en precisie. Het is daarom erg aangeraden om er een specialist bij te halen die je verder kan helpen.

De experts van Decorature helpen je graag verder! We geven je deskundig advies en een gepersonaliseerde oplossing volledig in lijn met jouw interieur. Wij geven u niet alleen technisch advies, maar ook interieuradvies! Wij luisteren graag naar jouwen noden en wensen waarna we samen de mogelijkheden overlopen.

Samen kiezen we de raamdecoratie uit die het beste bij uw woning en interieur past!  Contacteer ons nu voor een vrijblijvend gesprek of maak een afspraak.

Vraag vrijblijvend meer info of een afspraak

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]