Tips en inspiratie

Modern interieur: inspiratie en informatie

Wilt u eens iets in uw woning veranderen? Misschien is uw huidige interieur een beetje gedateerd, of wilt u gewoon met een frisse start verder? Dan heeft u tegenwoordig enorm veel keuzemogelijkheden op het gebied van moderne en industriële interieurs. Ook sinds de loft weer populair is geworden, zijn veel van de bijbehorende stijlelementen terug te zien in menig huishouden.

Indien u zelf nog niet zo heel goed weet wat u precies wilt veranderen, of welke kleuren wilt gebruiken, dan hebben wij speciaal voor u wat interessante stijltips bij elkaar gezet. Deze zijn natuurlijk wel erg algemeen. Heeft u liever persoonlijk advies? Dan helpt Decorature u altijd graag. Zowel met uw interieur als al uw schilder- en decoratiewerken.

 

Staal en glas

Iets dat wij heel vaak terugzien in moderne interieurs is de combinatie van staal met glas. Veelvuldig worden oude toegangsdeuren nagebootst die uit de art nouveau/jugendstil periode dateren rond 1890. In andere gevallen wordt juist de meer industriële art deco look aangehouden, deze kunststroming begon rond 1910 een opmars te maken.

In beide stromingen werd enorm veel gedaan met gietijzer en glas en dat ziet u nu terug in de vele moderne interieurs. Ook trappen, relingen en stoelen uit beide perioden zijn weer erg in trek.

 

Modern interieur met beton cire

Andere elementen die zeker populair zal blijven is de beton cire en betonnen vloer. Naast het feit dat betonnen vloeren erg hard en duurzaam zijn, kunt u met betonlook ook alle kanten op. De vloer kan worden gepolijst, maar ook in veel verschillende kleuren worden geverfd. Een alternatief voor beton is epoxy, waarmee u nog veel meer kunt spelen met kleur.

Beide opties zijn tevens relatief onderhoudsvriendelijk en doen een interieur direct strak en ordelijk ogen. Daarnaast wordt beton cire ook voor andere doeleinden gebruikt, zoals een schouwombouw bij de decoratie van de living. Dit kan heel mooi staan in historische panden, omdat het een mooi contrast oplevert met bijvoorbeeld historische ornamenten aan het plafond.

 

Openliggende buitenmuren of bakstenen accenten

Een derde element dat behoorlijk vaak wordt toegepast is een muur van metselwerk binnenshuis. In de praktijk betreft dit vaak een muur die over de buitenmuur wordt gebouwd en geen openliggende muur, vanwege het gebrek aan isolatie dat daardoor zou ontstaan. Ook steenstrips worden veel gebruikt omdat deze snel en gemakkelijk zijn aan te brengen.

Een bakstenen muur kan fraai in overgangsgebieden worden gebruikt zoals een hal, gecombineerd met een bijzonder meubelstuk zoals een sofa of antiek tafeltje.

 

Neutrale of koele kleuren

Wanneer u alle vaste elementen zoals de wanden en de vloer eenmaal uitgekozen heeft, dan blijft de rest van uw interieur natuurlijk nog over. Mooie kleuren die het momenteel goed doen zijn licht- tot donkergrijs, olijf, alle variaties wit en zeer donkergroen. Een lichte aardetint kan goed als accentkleur worden gebruikt in een grote ruimte. U kunt alles een klein beetje opfleuren met wat contrasterende kussens, of met speciale meubelstukken in wat fellere kleuren.

De truc is om alles zo minimalistisch mogelijk te laten en de ruimten niet vol te proppen met meubels en spullen. Daardoor behoudt u een modern en fris interieur.

Wilt u graag wat hulp? Bel dan direct met Decorature en wij komen graag bij u langs, om u met uw interieurproject te helpen. Natuurlijk kunnen wij ook alle klussen voor u uit handen nemen, zoals het storten van een betonnen vloer en het schilderen van uw muren, om maar een tweetal voorbeelden te geven.

Werk maken van uw modern interieur? Contacteer ons hier:

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]