Beste raamdecoratie voor de keuken?

Raamdecoratie in de keuken, dat moet niet alleen stijlvol en trendy zijn, maar ook erg functioneel en handig. De keuze voor raambekleding in je keuken kan de ruimte maken of kraken en het is dus erg belangrijk om alle opties grondig te overlopen. Maar wat is nu de beste raamdecoratie in de keuken?

Wat is de beste raamdecoratie in de keuken? Functioneel én stijlvol

Je keuken moet niet alleen een gezellige plek zijn om te koken, te eten en samen te vertoeven, maar moet ook erg functioneel blijven. Kort gezegd: in je keuken doe je best wel veel. En dat brengt ons ook bij een belangrijk aandachtspunt. 

In een ruimte zoals de keuken krijg je door het koken en eten veel te maken met vet, vuil en vocht en kunnen de gordijnen of andere raambekleding dus sneller vuil worden. Het is daarom aangewezen om in de keuken voor raamdecoratie te gaan die niet snel vuil wordt én makkelijk te reinigen is als dat toch het geval is

Welke decoratie is daar ideaal voor? We zetten een paar mogelijkheden voor jou op een rijtje. 

Gordijnen in de keuken

Keukengordijnen zijn in de eerste plaats een sfeervolle optie. Denk maar aan gordijnen met een motiefje van allerhande keukengerei zoals kopjes, potten en pannen of groenten en fruit en nog veel meer.

retro keukengordijn

Zeker in een landelijk interieur blijven deze keukengordijnen een veel gekozen optie. Bij de kleur kan je rekening houden met een model waarop vlekken minder snel te zien zijn en je kan voor een stof gaan die je eenvoudig kan wassen. Meer weten? Ons gordijnadvies aan huis is dan zeker iets voor jou!

of bel ons: 0479 62 57 78

Jaloezieën uit aluminium 

Deze soort gordijnen zijn erg geschikt voor in de keuken. Ze hebben een strakke en moderne look. Overdag kan je ze helemaal openzetten en genieten van de lichtinval en ‘s avonds kan je ze kantelen om voor wat meer privacy te zorgen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. 

Hoe maak je jaloezieën schoon? Simpel! Ze zijn eigenlijk al van nature erg bestand tegen vocht, vuil en vet. Stof ze af of ga er met een vochtige doek even over. Ideaal voor in de keuken! 

jaloezieën keuken

Plisségordijnen in de keuken

Plisségordijnen creëren sfeer en zijn super tijdloos en praktisch. Deze gordijnen kan je bestellen in één of twee stoflagen. Ook bij dit soort gordijnen kan je zorgen voor veel licht overdag en meer privacy in de avond. 

De stoffen van plisségordijnen zijn bovendien vochtbestendig, wat ze ideaal maken voor te laten plaatsen in de keuken. 

Hoe was je deze gordijnen? Je kan ze makkelijk demonteren en handwassen. Ook het systeem zelf is bestand tegen water. 

Rolgordijnen in de keuken

Fan van eenvoudig design? Dan zijn rolgordijnen misschien wel iets om in je keuken te installeren! Je kan kiezen tussen veel verschillende stoffen en kleuren en kan gaan voor transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof

Hou je ‘s avonds van je privacy? Dan is dit gordijn de ideale keuze. Gewoon neerlaten en de letterlijke “pottenkijkers” hebben meteen geen inkijk meer in je keuken.

Rolgordijnen zijn echter wel iets gevoeliger voor vlekken. Maar je hoeft je daardoor niet tegen te laten houden. Ze kunnen zachtjes en eenvoudig schoongemaakt worden met een schone en licht vochtige doek.

rolgordijnen

De beste raamdecoratie voor je keuken uitkiezen samen met Decorature!

Zoek je naar de beste gordijnen of andere raamdecoratie voor thuis of kantoor? Contacteer ons vandaag nog en we overlopen samen alle mogelijkheden voor jouw keuken of volledige woning! 

Met ons concept van raamdecoratie aan huis, komt onze expert vrijblijvend bij jou langs om te luisteren wat je graag wil. We bekijken alle opties in het assortiment, zorgen voor de confectie en we komen ze ook voor je ophangen! Je hoeft dus letterlijk niet meer te gaan zoeken in talloze gordijnenwinkels én je krijgt een raambekleding op maat van jouw woning!

Contacteer ons vandaag nog voor vrijblijvend advies of maak een afspraak

Meer info of een afspraak maken?

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]