Hoe de beste gordijnen kiezen? Ontdek onze tips

Of je het nu wilt of niet: gordijnen maken of kraken je interieur en bepalen de algemene stijl van de ruimte. En helaas lijkt je ruimte ook altijd minder ruim met de aanwezigheid van gordijnen. Hoe kan je de beste gordijnen kiezen die passen in je interieur en je interieur aanvullen in plaats van bepalen? Hieronder enkele tips om de beste gordijnen uit te kiezen.

De beste gordijnen passen helemaal in je interieur 

Welke uitstraling wil jij hebben in je interieur? Dat is de eerste vraag die je je moet stellen vooraleer je je zoektocht naar het ideale gordijn begint. Ben je wel voor een klassieke look? Of ga je eerder voor een moderne, industriële uitstraling?

Bij een klassieke look wordt er eerder geopteerd voor dikkere plooigordijnen, terwijl er bij een industriële uitstraling vaak gekozen wordt voor rechte, lichte raambekleding.

of bel ons: 0479 62 57 78

Tip: laat de kamer ruimer ogen 

Wil je ervoor zorgen dat de ruimte groter lijkt? Dan horen lange gordijnen in je favorietenlijstje. Maar ook lichtdoorlatende stoffen of stoffen zonder plooien kunnen het verkleinend effect van de gordijnen beperken.

rolgordijnen
Deze lange rolgordijnen zijn lichtdoorlatend en werken vooral in de lengte. Dat zorgt ervoor dat de ruimte uiteindelijk groter oogt.

Hoeveel licht laat je binnen? 

Ook een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen tijdens het zoeken naar de ideale raamdecoratie: hoeveel licht wil ik doorlaten in de ruimte?

  • Wil je er graag voor zorgen dat de ruimte volledig verduisterd kan worden? Dan ga je best voor dikkere, verduisterende gordijnen. Dit soort gordijn wordt meestal gekozen als raamdecoratie in de slaapkamer.
  • Vind je het gezelliger als er telkens wat licht binnen kan? Dan zijn lichtdoorlatende gordijnen eerder iets voor jou. Pas op! Een lichtdoorlatend gordijn kan op lange termijn je meubels en dergelijke beschadigen doordat hier veel daglicht op kan schijnen. Gelukkig bestaan er ook speciale lichtdoorlatende gordijnen die het licht filteren en dus je meubels beschermen.
Raamdecoratie Decorature
Dikkere verduisterende gordijnen zijn ideaal wanneer je het helemaal donker wil maken in huis.

Een waardig alternatief: shutters

Shutters op maat zijn een populair alternatief voor wie uiteindelijk toch geen gordijnen kiest voor de ramen. Ze kunnen uit hout of aluminium worden gemaakt en doen het tegenwoordig goed in zowel klassieke als moderne interieurs.

Bovendien kan je shutters in verschillende standen zetten, zo kan je de ruimte compleet verduisteren of het licht nog deels binnenlaten. Bij gordijnen is dat eigenlijk de klassieke keuze die je bij shutters dan niet hoeft te maken.

shutters
Shutters hebben het voordeel dat ze zowel kunnen verduisteren als licht doorlaten, afhankelijk van wat je op welk moment van de dag graag hebt.

Decorature helpt je de beste gordijnen kiezen

Ben je begonnen met je gordijnenzoektocht, maar heb je geen idee hoe je dit het beste aanpakt? Onze experts helpen je op weg! Zij gaan samen met jou op zoek naar de ideale gordijn voor in je interieur.

Onze interieurspecialisten komen graag bij je langs om de ruimte te analyseren en de mogelijkheden met jou te bespreken. Vervolgens stellen we een plan van aanpak samen en gaan we zo snel mogelijk aan de slag.
 
Wil je graag vrijblijvend advies of wil je dat we eens langskomen voor een verkennend gesprek? Contacteer ons nu of maak een afspraak!

Meer info of een afspraak maken?

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]