Fan van de Mortex betonlook? Dit zijn de mogelijkheden

Mortex beton, het is een stijlvolle bepleistering die heel makkelijk is in onderhoud. Geen tegels meer waar je urenlang tussen de voegen moet schrobben! Zoek je naar zo’n industriële, moderne betonlook, maar is je huis of specifieke ruimte die je onder handen wil nemen niet erg geschikt voor dit materiaal? Er bestaan vele alternatieven die de strakke uitstraling zoals die van Mortex kunnen nabootsen of zelfs kunnen overstijgen. Hier een overzicht.

Tadelakt: pleistermateriaal à la Mortex

Tadelakt wordt gemaakt op basis van kalk en kan dienen als natuurlijk pleistermateriaal voor je badkamer of keuken. Oorspronkelijk werd het door Marokkaanse Berbers gebruikt om hun badhuizen en wanden mee te decoreren. Het materiaal wordt aangebracht op de muur, zorgvuldig gepolijst en vervolgens ingewreven met olijfolie-zeep. Deze methode vereist veel vakmanschap en is erg arbeidsintensief. Laat dit soort materiaal dus zeker aanbrengen door een specialist. 

Terwijl Mortex vaak alleen die grijze, neutrale look aanbiedt, kan je met Tadelakt voor warmere kleurvarianten gaan. Wil je graag die stijlvolle betonlook of ben je eerder voor sfeervolle Zuid-Europese tinten? Bij Tadelakt kan je kleurpigmenten aanbrengen waardoor de grijze kleur vervangen wordt met rode, groene of blauwe tinten. 

Kleuradvies nodig voor uw interieur?

Beton ciré: de aanhanger van Mortex

De opkomende betonlook zoals die van Mortex kan ook worden gecreëerd met Beton ciré: sterk én waterbestendig materiaal dat heel het huis een strakke en stijlvolle look kan geven. De toepassingen voor dit materiaal zijn eindeloos: van je keukenbladen, de accentwand in je woonkamer tot je badkamervloer. Let op! Dit materiaal mag nooit continu vochtig blijven. In de badkamer zal je daarom moeten zorgen voor een licht hellende vloer met afvoermogelijkheden. 

Microbeton 

Dit dunne materiaal is aan de prijzige kant maar biedt net dat tikkeltje meer. Het heeft een ruwe en natuurlijke look, blijft heel lang goed en kan best wel tegen een stootje. Daarnaast is het slijtvast, waterdicht en vlekwerend waardoor het perfect kan dienen op vloeren, wanden en zelfs meubels.

Bovendien zijn er tal van decoratieve mogelijkheden: mat of glanzend, heel grof of juist een piekfijn oppervlak. Jij kiest! 

Microcement

Met microtopping, oftewel microcement, kan je eender welke ondergrond afwerken voor die moderne, elegante betonlook. Het dunne laagje kan naadloos worden aangebracht, zonder zichtbare voegen. Tegenover Beton ciré, kan microcement wel tegen wat vocht en is het dus erg geschikt voor badkamers en douches.

Ben jij overtuigd van de betonlook en wil je er meteen werk van maken? Decorature helpt je de juiste keuze te maken en denkt samen met jou na over de mogelijkheden. Onze experts in decoratieve technieken kunnen je perfect verder helpen met al jouw dromen en wensen.

Ga nu voor die betondroom en neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt of een offerte wilt opstellen.