Kan je de woning beter isoleren met houten of bamboe raambekleding?

In een vorig artikel hadden we het al over de beste isolerende raamdecoratie. Daar keken we vooral naar de meerwaarde van gordijnen op dat vlak.

Maar we krijgen ook vaak de vraag of houten raambekleding niet beter is om warmte in de winter binnen te houden of het in de zomer fris te houden in huis. We gaan in dit artikel op zoek naar het antwoord.

Kan houten raambekleding isoleren?

Zoals je misschien wel al weet met alle mediaberichtgeving over energie besparen: wanneer je in de herfst en de winter begint te stoken, verlies je ongeveer 1/3 van de warmte via de vensters.

In de meeste woningen beperk je dat natuurlijk eerst en vooral door het type beglazing: het enkel glas vervangen door dubbel glas of hoogrendementsglas is bij veel renovatieprojecten een absolute prioriteit waarvan je het verschil meteen merkt.

Maar ook met al dan niet houten raamdecoratie zoals bamboe lamellen kan je de warmte beter binnenhouden (of buiten in de zomer).

shutters

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw raambekleding?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Telt houten raamdecoratie mee voor je EPC?

Hier moeten we je teleurstellen: zaken als raamdecoratie behoren, net als rolluiken bijvoorbeeld, niet tot de zaken waar bij een EPC-keuring rekening mee wordt gehouden. Op dat vlak houdt het dus op met de keuze van je beglazing en de luchtdichtheid van de kozijnen.

Dat wil echter niet zeggen dat je geen isolerend effect hebt van bijvoorbeeld houten shutters of bamboe lamellen. Met goede gordijnen maak je al een verschil, maar met houten raambekleding nog meer.

gordijnen of lamellen

Bedek het volledige raam

Jaloezieën of shutters worden vrijwel altijd voor de volledige lengte en breedte van het raam voorzien. Dat houdt veel meer warmte tegen die zich anders naar het glas zou begeven. Hout slaat de warmte ook beter op en geeft die terug af.

Gedeeltelijk open zetten

Bij traditionele gordijnen heb je eigenlijk alleen maar de keuze tussen open of dicht doen. Dat wil dus ook zeggen: licht binnen of een donkere omgeving. Bij jaloezieën, shutters of houten lamellen is dat een ander verhaal. Je kan die namelijk gedeeltelijk openen om toch wat natuurlijke lichtinval door te laten. anders.

Bamboe lamellen of jaloezieën: een inspirerende keuze

Bij de keuze voor een houten raambekleding is de natuurlijke en warme uitstraling meestal doorslaggevend voor onze klanten. Daarom wijzen we je ook graag op bamboe jaloezieën of lamellen. Hierbij krijg je mooi gebeitste lamellen met een natuurlijke houtnerf in bamboe. 

En door zowel de isolerende als de mogelijkheden om de lichtinval wat te regelen zijn bamboe lamellen geschikt voor zowat elke ruimte. Zelfs als raamdecoratie voor de badkamer, want deze houtsoort doet het ook goed in natte ruimtes.

Daarnaast zijn bamboe lamellen ook dunner dan veel andere houten raambekledingen. Dat geeft enerzijds een beetje plaatsbesparing en anderzijds scoor je er ook stijlpunten mee voor je interieur.

Decorature maakt houten raamdecoratie op maat

Bij Decorature kan je terecht voor kwalitatieve houten raamdecoratie die tevens uitstekend isoleert in zomer of winter.

Je kan kiezen uit allerhande uitvoeringen en kleuren. Onze interieurexperten geven je graag advies over welke raamdecoratie het beste in jouw woning zou passen. Contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]