Keuken laten schilderen: informatie en prijzen

Bent u de laatste tijd een beetje op uw keuken uitgekeken? Dan hebben wij goed nieuws, want voor een keuken met een geheel nieuwe look hoeft u geenszins een nieuwe keuken aan te schaffen.

Met wat creativiteit en een goede schilder komt u namelijk aan een heel eind! In dit artikel geven wij u graag inspiratie en tips om uw keuken op een kostenefficiënte én fraaie wijze te renoveren. 

Begin met een grote poetsbeurt

Wilt u de keuken laten schilderen? Dan raden wij aan altijd eerst grondig uw keuken te poetsen en uit te ruimen. Niet alleen omdat dit als voorbereidend werk kan worden beschouwd voor de renovatie, maar vooral omdat u op deze manier direct overzicht creëert.

In een volle of chaotische keuken kan het namelijk ook lastig zijn om een goed gevoel voor ruimte te krijgen. Door uw keuken op orde te maken, kunt u veel beter kiezen wat u precies wilt veranderen.

En vaak betreft dit eerder kleurstellingen, dan het keukenblok zelf!

keuken laten schilderen
Bij het renoveren van deze keuken werd nagenoeg de hele opstelling veranderd alvorens de schilderwerken begonnen.

Welke kleuren voor de keuken te laten schilderen?

Heeft u toch wat inspiratie voor een kleur nodig? Hierbij enkele tips aangaande kleuren en de sfeer en uitstraling die met deze tint wordt gerealiseerd:

  • Voor een zeer functionele en overzichtelijke keuken kiest u het beste koudere kleurtinten, zoals betonlook, grijs, lichtblauw en alle tinten wit
  • Voor een meer gezellige en landelijke keuken bent u altijd goed af met warme kleuren zoals terracotta, oranje en diverse tinten geel
  • Indien u een lichte keuken heeft, kan een zeer donkere achterwand zeer fraai staan zoals antraciet, donkerblauw of zelfs zwart
  • U kunt ook accentkleuren gebruiken in combinatie met neutrale tinten, zodat u bepaalde delen van de keuken extra op laat vallen
schilderwerken keukenkasten
Hier werden accentkleuren toegepast op de kasten en ook deels op de wand, assorti met de vloer.

Graag een gratis kleuradvies om uw keuken te laten schilderen?

Keukenverf van solide kwaliteit

Gaan we eenmaal de keuken verven? Dan gebruiken wij steeds verf van goede kwaliteit voor de schilderwerken die lang houdt en tevens gemakkelijk afwasbaar is. In de keuken is vaak veel condensatie aanwezig, daarnaast zorgt het koken zelf vaak voor een vettige waas over het meubilair na enkele jaren.

Wij adviseren daarom vaak een hoogglans muurverf, omdat deze veel gemakkelijker af te nemen is. Dit geldt ook voor de kastjes, omdat met name deze verf goed blijft zitten.

Trend: betonlook vloer en beton ciré wanden in de keuken

In hedendaagse keukens merken we tegenwoordig een trend om net wat donkerder te gaan. We krijgen regelmatig aanvragen voor een betonlook vloer of andere afwerkingen met betonstuc voor keukens.

Daar waar dit een paar jaar geleden nog vooral met badkamers en doucheruimtes werd gedaan, zien we nu steeds meer beton ciré in keukens terug.

keuken met betonlook
Deze keuken werd voorzien van een betonlook vloer voor een ruimtelijke en tegelijk high-end uitstraling.

Origineel idee: uw keukenkastjes schilderen!

Een leuke optie is het schilderen van niet alleen uw wanden, maar ook de keukenkastjes. Veruit de meeste materialen waarvan keukenkastjes vervaardigd zijn, zijn tegenwoordig gemakkelijk overschilderbaar.

Is uw keuken een beetje saai? Dan kan een accentkleur op de keukenkastjes een zeer sprankelend en origineel effect geven.

schilderwerken keukenkast
Keukenkastjes geschilderd in diverse kleuren

Kleuradvies nodig voor de keuken?

Hoeveel kost het schilderen van een keuken eigenlijk?

Uiteraard betreft elke klus maatwerk. Maar de gemiddelde prijzen voor het schilderen en renoveren van een keuken zijn:

  • Verven muren per vierkante meter: € 50
  • Kastjes 15 x 60 tot 60 x 70 cm: € 20 – € 80
  • Koelkastdeur: € 60 – € 90
  • Kasten: € 65 – € 90
  • Plinten per meter: € 15 – € 25

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw keuken? Of heeft u ideeën die u wilt realiseren? Neem dan zeker contact op met Decorature en u kunt binnenkort weer van een gloednieuwe keuken genieten tegen een scherpe prijs!