Romeinse gordijnen op maat? Inspiratie en offerte

Romeinse gordijnen geven karakter aan je interieur. De typische golvende gordijnen creëren een warm, huiselijk effect. Romeinse gordijnen worden op maat gemaakt in allerhande stoffen en kleuren. In dit artikel vertellen we je wat meer over de mogelijkheden van deze raambekleding.

Wat zijn Romeinse gordijnen?

Romeinse gordijnen zijn misschien wel de meest karaktervolle gordijnen uit ons assortiment.

Wanneer je ze neerlaat, zien ze er gewoon uit als een effen stuk stof. Trek je de Romeinse gordijnen omhoog, dan valt het gordijn echter in mooie vouwen. Het gordijn wordt netjes op elkaar gestapeld.

De naam van dit soort gordijn is afkomstig van de Romeinse schepen. De gordijnen zakken namelijk net zo neer als de oude Romeinse zeilen op hun zeilschepen.

shutters

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw raambekleding?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Wat is het verschil tussen Romeinse gordijnen en rolgordijnen?

Romeinse gordijnen rol je dus op, net zoals gewone rolgordijnen. Maar er zijn grote verschillen. Rolgordijnen worden opgerold op een stang. Het gordijn verdwijnt bijna helemaal en is nog amper zichtbaar eenmaal opgerold. Bij Romeinse gordijnen is dat anders.

Een Romeins gordijn is uitgerust met hulplijnen die door ringen geplaatst worden. Wanneer je het gordijn oprolt, zorgen die ringen ervoor dat er plooien gevormd worden.

Ook wanneer je het gordijn naar boven haalt, is het dus nog steeds goed zichtbaar in je interieur. De plooien zorgen voor een gezellig effect in je woning.

Vouwgordijnen Woning Wingene-6

Romeinse gordijnen met of zonder frame

In het onderste gedeelte van een Romeins gordijn zit meestal een wegingslat. Dankzij die dunne staaf blijft de onderkant van het gordijn mooi recht, ook wanneer je het oprolt. Die lat is dus altijd aanwezig.

Veel mensen kiezen voor Romeinse gordijnen op maat omdat ze de karaktervolle gebogen stof in hun interieur willen. Je kan er zelf voor kiezen hoe aanwezig die plooien in de stof zijn. Er wordt al dan niet een frame in het gordijn geplaatst.

Wil je dat de plooien van de Romeinse gordijnen mooi vlak zijn, dan kies je voor een gordijn met frame. Het gordijn wordt zo niet vervormd en ziet er uniform uit. De vouwen zijn over de hele breedte van het gordijn hetzelfde.

Wil je een warmer effect in je interieur, dan kan je ervoor kiezen om het frame weg te laten. De gordijnen zakken zo iets verder door waardoor luchtige plooien kunnen ontstaan. Frameloze Romeinse gordijnen zien er erg natuurlijk en harmonieus uit.

In welke interieurs passen Romeinse gordijnen?

Romeinse gordijnen zijn een blikvanger in de ruimte. En ze passen ook in elk interieur. De kracht van Romeinse gordijnen is dat ze een warme toets aan je interieur geven.

Landelijke interieurs lenen zich daar uitstekend toe. De natuurlijke glooiingen in de gordijnen creëren een gezellig effect dat helemaal tot zijn recht komt in interieurs waar veel natuurlijke materialen gebruikt worden.

Onze Romeinse gordijnen op maat worden uit heel wat verschillende materialen gemaakt en kunnen dus perfect afgestemd worden op de rest van je interieur. Zo bekom je het beste resultaat. Contacteer ons voor advies van onze interieurexperts!

Maar ook moderne interieurs gaan goed samen met Romeinse gordijnen. Ze voorkomen dan dat de woning té strak en klinisch aanvoelt.

Wil je juist wel resoluut voor strakke lijnen kiezen in je interieur? Dan zijn shutters of lamellen misschien meer wat je zoekt.

Vouwgordijnen Woning Wingene-10

Uit welke stoffen kunnen Romeinse gordijnen gemaakt worden?

Romeinse gordijnen kunnen gemaakt worden uit allerhande stoffen en in alle kleuren, met of zonder patroon. Tot de opties behoren bijvoorbeeld satijn, katoen, mousseline, jacquard-stof, linnen en kunststof.

De populairste stoffen zijn katoen, linnen en kunststof. Katoenen Romeinse gordijnen zien er natuurlijk uit, bestaan in alle kleuren en voelen zacht aan. Ook linnen Romeinse gordijnen creëren een natuurlijk effect.

Het nadeel is dat ze sneller kreuken. Synthetische Romeinse gordijnen verfrommelen daarentegen niet. Wil je verduisterende Romeinse gordijnen, dan kies je eveneens beter voor gordijnen van kunststof.

Kunnen Romeinse gordijnen op maat verduisteren?

Wil je Romeinse gordijnen plaatsen in de keuken? Dan is een transparant of semitransparant gordijn van een lichte stof voldoende. Zoek je Romeinse gordijnen voor de slaapkamer, dan is het natuurlijk belangrijk dat de gordijnen geen licht doorlaten.

Gelukkig behoren ook verduisterende materialen tot de opties voor wie Romeinse gordijnen wil installeren. Je zal dan wel voor synthetische Romeinse gordijnen moeten kiezen. Katoenen of linnen Romeinse gordijnen kunnen namelijk niet verduisteren.

Romeinse gordijnen kunnen dus 100% verduisterend gemaakt worden. Er zal wel altijd een beetje licht langs de zijkanten kunnen glippen zoals bij de meeste klassieke gordijnen.

Decorature maakt Romeinse gordijnen op maat

Bij Decorature kan je terecht voor kwalitatieve Romeinse gordijnen. We maken al onze gordijnen volledig op maat. Dat is belangrijk voor een optimaal resultaat. Ook voor gewone overgordijnen, shutters, rolgordijnen of paneelgordijnen kan je bij ons terecht.

Romeinse gordijnen op maat worden gemaakt uit allerhande stoffen en kleuren. Contacteer ons en we geven je graag advies over Romeinse gordijnen.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]