Steekt u uw woning in regio Hooglede in het nieuw en denkt u eraan om gordijnen te laten maken op maat? Bij Decorature helpen we u graag met de raamdecoratie. U kunt op ons rekenen voor interieuradvies voor uw raambekleding aan huis, inclusief gratis opmeting van de ramen.

raamdecoratie aan huis
Naast het stijladvies, omvat onze raamdecoratie aan huis ook de ophanging van de nieuwe gordijnen op maat.

Hoe helpen wij u met gordijnen op maat laten maken?

Er bestaat natuurlijk een enorme verscheidenheid aan stijlen, soorten, materialen, kleuren en uitstralingen wat gordijnen betreft. U kan dan ook altijd gordijnen op maat laten maken die perfect aansluiten bij uw woonst in regio Hooglede. Een van de eerste keuzes die u zult maken, is de keuze tussen stof of harde materialen: dit wordt hieronder nader uitgelegd.

Wanneer u gordijnen overweegt voor een bepaalde ruimte in huis (of de hele woning in Hooglede), dan dient u zichzelf een tweetal vragen te stellen:

 • Welk doel hebben de gordijnen?
 • Welke stijl spreekt mij aan?

Met het doel wordt bedoeld of de ruimte licht dient te blijven, halfdonker of donker. Een slaapkamer zal in de meeste gevallen meer verduisterd dienen te worden dan een keuken. En een woonkamer wordt vaak juist erg licht gehouden voor een ruimtelijke indruk. De stijl is vooral gericht op de hoofdkenmerken van uw interieur, zoals:

 • Rustiek
 • Strak
 • Modern
 • Minimalistisch
 • Gezellig
 • Kleurrijk
 • Neutraal
 • Traditioneel
 • Etc.

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor raamdecoratie?

Gewone gordijnen? Of toch jaloezieën, shutters of lamellen?

De keuze tussen een textielgordijn of een variant die van een hard materiaal is vervaardigd, is niet altijd even snel en gemakkelijk gemaakt. Vooral sinds de opkomst van lamellen; deze zijn opties vanwege hun functionaliteit en praktische bediening in korte tijd enorm populair geworden. Ze passen perfect in een strak en modern interieur.

Stoffen gordijnen echter voegen juist de nodige warmte en romantiek toe aan een ruimte, zeker indien u ze tot aan de grond laat hangen. Een rolgordijn is ook van stof maar zit eigenlijk een beetje tussen beide keuzes in: u kunt rolgordijnen zowel in strakke als in traditionele ruimten plaatsen. Wij lichten elke gordijnsoort hierna kort toe, zodat u precies weet waar u uit kunt kiezen.

1. Stoffen gordijnen

Dé meest gemaakte keuze: stoffen gordijnen. Er zijn inmiddels zoveel soorten textiel waar u uit kunt kiezen, dat er voor elke denkbare woning en elk mogelijk interieur een perfecte optie beschikbaar is. Wij kunnen stoffen gordijnen naadloos laten aansluiten op uw interieur, op elke lengte. Samen met u kunnen wij de stof kiezen die u het meeste aanspreekt, waarna wij het geheel op maat maken en bij u thuis installeren.

2. Overgordijnen

Overgordijnen zijn in principe hetzelfde als normale gordijnen, alleen plaatst u deze op dubbele rails. Op de rails bij het raam zitten relatief doorzichtige (vitrage)gordijnen, die u overdag kunt gebruiken tegen inkijk. ’s Avonds kunt u vervolgens de dikkere overgordijnen op de tweede rij rails dichtdoen, om de ruimte geheel af te sluiten.

woonkamer schilderen

3. Vitrages

Vitrages zijn gordijnen die van zeer fijne stof worden gemaakt. Ze zijn dun genoeg om doorheen te kijken en laten als zodanig veel licht door, doch ze zorgen er wel voor dat ongewenste blikken van buitenaf worden geblokkeerd. Ideaal als u er voor kiest om lichtinval de vrije loop te laten. U kunt er desgewenst voor kiezen om vitrages te combineren met overgordijnen, zoals hierboven al besproken is.

4. Romeinse gordijnen

Romeinse gordijnen zitten een beetje tussen rolgordijnen en echte gordijnen in. Ze kunnen met behulp van diverse mechanismen op fraaie wijze omhoog worden getrokken, veelal op meerdere lengten. Romeinse gordijnen zijn in veel stijlen beschikbaar, van modern tot traditioneel. U kunt zelf bepalen hoeveel lichtinval en inkijk u heeft en ’s avonds de gordijnen geheel sluiten.

5. Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn ongelofelijk praktisch en misstaan in een veelvoud van interieurs zeker niet. Rolgordijnen zijn ook beschikbaar in geheel verduisterende varianten, waardoor deze met name in slaapkamers en in babykamers fantastisch dienst kunnen doen. Ook kunt u rolgordijnen onder normale gordijnen en vitrages plaatsen, in de kozijnen van uw ramen. Zo kunt u ’s avonds alsnog de gehele ruimte afsluiten.

rolgordijnen

6. Shutters

Shutters op maat zijn de laatste jaren aan een soort revival bezig. Een tijdlang werden houten shutters een beetje als ouderwets bestempeld, maar tegenwoordig vinden ze toch volop hun weg in moderne woningen.

shutters

7. Lamellen

Lamellen of gordijnen is een klassieke tegenstelling bij het kiezen van raamdecoratie. Lamellen zijn vooral geschikt voor hoge ruimten en ramen van plafond tot vloer. Deze hangen in een verticale positie. Lamellen kunnen een ruimte extra moderniteit geven en zijn net zo flexibel als alle horizontale oplossingen die voorhanden zijn.

lamellen

Gordijnen op maat laten maken in Hooglede? Reken op Decorature!

Wilt u uw woning in Hooglede extra cachet geven? En zou u graag een professional in dienst nemen, zodat het eindresultaat perfect en naadloos aansluit? Wij assisteren u graag op dit gebied: vanaf de schilderwerken tot advies, keuze en confectie voor gordijnen op maat. Neem meteen contact met ons op, wij plannen dan een afspraak met u in om al uw wensen door te nemen.

Vraag hier een vrijblijvende afspraak voor een gordijnadvies aan

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]