Wat is de beste raamdecoratie in een dakkapel? Tips en inspiratie

De dakkapel is de blikvanger in de zolderruimte. Het is de voornaamste bron van licht. Natuurlijk moet ook dat raam van een gordijn voorzien worden. Maar hoe pak je dat aan, raamdecoratie in een dakkapel? Er zijn heel wat mogelijkheden, maar ook enkele zaken waar je rekening mee moet houden. We vertellen je hieronder wat de beste raamdecoratie in een dakkapel is en we geven je praktische tips en inspiratie.

Raamdecoratie in een dakkapel

De dakkapel valt op en laat heel wat licht binnen. Wat gordijnen betreft, zijn er veel mogelijkheden. Een dakkapel heeft doorgaans een standaard, rechthoekig raam. Dat betekent dat je voor evenveel soorten raamdecoratie kan kiezen als in pakweg een slaapkamer. Waar je vooral rekening mee moet houden, is of de dakkapel een draai-kiepraam is.

Een dakkapel laat niet alleen licht, maar ook warmte binnen. Gaat het om een slaapkamer? Dan is het belangrijk dat je verduisterende gordijnen kiest met isolerende werking. Zo kan je de hoeveelheid licht én warmte reguleren die de kamer binnenkomt. En je wordt ’s ochtends niet gewekt door de eerste zonnestralen.

shutters zwart

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw raambekleding?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Houten shutters in een dakkapel

De meest romantische raamdecoratie voor een dakkapel zijn shutters die langs de binnenkant bevestigd worden. Die houten panelen geven de ruimte veel karakter. Je kan kiezen uit verschillende houtsoorten en kleuren, voor elk wat wils.

Er zijn verschillende houten shutters. Sommige verduisteren beter dan anderen. Verstelbare lamellen zijn interessant voor wie met de lichtinval wil kunnen spelen.

shutters

Rolgordijn in een dakkapel

Op zoek naar eenvoudige raamdecoratie in een dakkapel? Dan kan je kiezen voor een rolgordijn. Rolgordijnen verdwijnen bijna volledig wanneer je ze optrekt. Ze vallen niet op en passen in elk interieur. Het voordeel van rolgordijnen is dat ze goed verduisteren. Heb je een kiepraam? Dan raden we je aan om zijgeleiders te installeren. Zo kan je het raam open laten staan en terwijl de gordijnen sluiten. Ideaal voor warme zomernachten.

Plisségordijn in een dakkapel

Vind je een rolgordijn net iets té eenvoudig ogen, dan kan je kiezen voor een verstelbaar plisségordijn. Neergelaten heeft een plisségordijn structuur en dat komt de gezelligheid van de ruimte ten goede. Plisségordijnen werken voor de rest hetzelfde als een rolgordijn. Er zijn echter ook plisségordijnen op de markt die aan het raam zelf bevestigd worden. Je kan ze verschuiven zoals je wil en zo de sfeer creëren die jij in de ruimte wil.

Jaloezieën in een dakkapel

Ook klassieke jaloezieën of shutters, gemaakt uit kunstmateriaal, passen uitstekend in een dakkapel. Ze bieden net als houten shutters de mogelijkheid om te kiezen hoeveel licht je binnenlaat. Waar je wel rekening moet mee houden is de pakkethoogte. Wanneer je de shutters optrekt, nemen ze wat ruimte in beslag. Zorg er dus voor dat er genoeg plaats is boven de dakkapel om de shutters te plaatsen.

Decorature zorgt voor raamdecoratie in de dakkapel

Bij Decorature kan je terecht voor kwalitatieve raamdecoratie voor je ramen. En dus ook voor gordijnen in een dakkapel! Om een optimaal resultaat te garanderen dat helemaal aan je wensen voldoet, maken we al onze raamdecoratie in een dakkapel op maat. Dat geldt ook voor onze overgordijnen, lamellen, rolgordijnen en andere raamdecoratie, in elke ruimte.

Raamdecoratie in een dakkapel op maat wordt uit verschillende stoffen en kleuren vervaardigd. Je bepaalt helemaal zelf hoe de raamdecoratie in de dakkapel eruitziet. Met de raad van onze interieurexperts bekom je een ongelooflijk resultaat. Contacteer ons gerust of maak een afspraak.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]