Interieur schilderen: ideeën en voorbeelden

Wilt u weer eens iets veranderen aan uw interieur, maar weet u niet zo goed hoe? Dan is uw interieur schilderen één van de meest simpele oplossingen om opnieuw een fris elan aan uw woning te geven. Binnenschilderwerken nemen relatief weinig tijd in beslag, is goedkoop en kan elke ruimte totaal transformeren. Zelfs als u alle meubels precies hetzelfde laat staan!

In dit artikel geven wij enkele tips om uw interieur weer nieuw leven in te blazen met een likje verf. 

In welke kleur het interieur schilderen?

De juiste kleur kiezen is een ontzettend belangrijke sfeermaker, die bovendien ook nog eens effect uitoefent op uw gemoedstoestand. Met kleur kunt u een heerlijk gevoel van welbehagen creëren, zodat u na een lange dag werken thuis uit kunt rusten.

Op zoek naar de juiste kleur voor uw interieur?

U kunt zowel gaan voor warme kleuren als voor een frisse tint, of wit; neutraal wit is en blijft razend populair. Wij adviseren u graag bij uw kleurenkeuze vanuit onze jarenlange expertise.

Wit interieur schilderen blijft een populaire keuze

Wit is veruit de meest gebruikte kleur in huis. Vooral woonkamers en keukens varen wel bij wit, want wit laat een ruimte groot, fris en schoon lijken. Het fijne aan wit is, dat u alle denkbare meubels en accessoires ermee kunt combineren, want elke kleur tekent prachtig tegen wit af. Zowel bij klassiek als modern interieur.

Hou bij wit wel rekening met de schoonmaakbeurten, zeker als u kinderen heeft. Wit is immers ook de kleur die het snelst vuil kan worden.

interieur wit rustieke balken
Wit is een tijdloze kleur die in vrijwel alle woningen past.

Wilt u ergens een accent plaatsen?

Soms kan een hele witte ruimte een beetje kil ogen, daarom kan het een interessant idee zijn om een accentmuur te schilderen. Een accentwand is perfect om bepaalde meubels te accentueren, zoals een grote sofa of juist de eettafel.

Ook kan een accentmuur prachtig licht weerkaatsen, zeker indien u ook investeert in mooie design verlichting. Een accentwand is ook vlot overschilderbaar indien u ze ooit beu bent, dus u kunt er gerust op los experimenteren.

Tips om een ruimte groter te laten lijken

Heeft u een ruimte in uw woning die wat klein lijkt? Misschien doordat u veel spullen heeft opgeslagen, of de ruimte beschikt over weinig natuurlijk licht? Gebruik dan altijd lichte kleuren.

Zorg ervoor dat het plafond altijd minimaal net zo licht is als de wanden. Iets dat visueel kan helpen, is een horizontale strook in een meer donkere kleur. Zo ontstaat er net wat meer diepte en lijkt de wand groter.

Tips om een laag plafond hoger te laten ogen

Indien u een woning heeft met lage plafonds, dan is bovenstaande tip ook van toepassing. Zorg er in ieder geval voor dat het plafond zeer licht wordt geverfd.

Iets dat vaak helpt, is een strook van 5 tot 10 centimeter in dezelfde kleur schilderen als het plafond, precies waar het plafond overgaat in de muur. Ook in dit geval kan een accentmuur helpen, omdat de aandacht dan ergens anders op wordt gericht.

Deze ruimte beschikt over een relatief laag plafond. Door het kleurgebruik lijkt het wat hoger.

Kleuren gebruiken: welke tinten voor welk effect?

Indien u veel van kleur houdt, dan zijn er enorm veel opties waar u uit kunt kiezen.

  • Aardetinten en kleuren van de natuur geven elke ruimte rust en sereniteit. Deze kleuren gaan prachtig samen met minimalistische interieurs, maar ook met houten en antieke meubels.
  • Pasteltinten zijn prachtig voor een zomerse sfeer, daarnaast zijn zulke tinten perfect wanneer u bepaalde meubels juist uit wilt laten blinken.
     
  • Voor accentwanden zijn juist felle en heldere kleuren goed geschikt, zeker indien u wel van een aparte uitstraling houdt.
Stucco Puro schildertechniek
Door een warme rode tint te gebruiken, voel je je meteen welkom in deze inkomhal.

Decorature helpt u bij interieur schilderen

Decorature helpt u als binnenhuisschilder graag met het maken van een keuze voor uw interieur. Neem gerust eens contact met ons op, wij vertellen u graag meer over onze werkwijze en hoe wij uw interieur weer een gloednieuwe uitstraling kunnen geven.

Vraag hier uw gratis prijsaanvraag aan:

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]