Raamdecoratie voor grote ramen? Wat zijn de interessante opties?

Grote ramen in huis zijn fantastisch. Ze laten heel veel licht binnen en verbinden je woning met buitenwereld. Alleen kan het wat moeilijk zijn om geschikte raamdecoratie te vinden. Hieronder geven we je een overzicht van welke soorten raamdecoratie voor grote ramen mogelijk is.

Gordijnen voor grote ramen

Met de klassieke overgordijnen kan je nooit missen. Gordijnen kunnen de afstand van grote ramen makkelijk overbruggen. De grootste troef van gordijnen is dat ze veel sfeer brengen in de woning en eenmaal ze open geschoven zijn, nemen ze amper zicht en licht weg. Daarnaast zijn overgordijnen voor grote ramen natuurlijk verkrijgbaar in honderden soorten stoffen en kleuren. Je bepaalt zelf of de gordijnen al dan niet verduisterend moeten zijn en of er een plooi in het gordijn moet zitten.

Bovendien kan je verduisterende overgordijnen ook combineren met transparante of semi-transparante gordijnen die je overdag kan sluiten. Zo filter je het licht dat binnenvalt en verlies je geen privacy. In grote ruimtes zijn gordijnen ook interessant voor de akoestiek.

raamdecoratie schuifraam

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw raambekleding?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Vouwgordijnen voor grote ramen

Vind je overgordijnen er te klassiek uitzien? Dan kan je ook voor vouwgordijnen kiezen. Die vouwgordijnen kunnen uitstekend gemaakt worden voor grote ramen. Ze worden bevestigd boven het raam en vouwen uit naar beneden. De lange, horizontale lijnen en plooien benadrukken bovendien de lengte van het raam. Ze passen zowel in landelijke, scandinavische als moderne interieurs.

Net als bij overgordijnen kan je ook voor vouwgordijnen kiezen in welke stof ze gemaakt worden. Je kan gaan voor een eerder dikke, verduisterende stof of voor een licht, transparant exemplaar. Bij vouwgordijnen kan je ook kiezen hoe los de plooien zijn. Verkies je een losse, romantische, doorhangende plooi, of ga je voor een strakke vouwlijn, je kiest het zelf.

Je moet er wel rekening mee houden dat het vouwgordijn wat plaats zal innemen bovenaan het raam.

Raambekleding in interieur

Plisségordijnen voor grote ramen

Plisségordijnen zien eruit als vouwgordijnen, maar ze werken net iets anders. Het plisségordijn wordt bevestigd aan beide zijden van het raam, aan geleiders. Je kan de plisségordijnen zo vouwen zoals je dat zelf wil. Met top-down-bottom-up plissés kan je zelfs enkel de onderkant van het raam bedekken, om inkijk te vermijden zonder lichtinval te verliezen. Plisségordijnen kunnen wel enkel gemaakt worden voor ramen die maximaal 2,4 meter breed zijn.

Houten of aluminium jaloezieën voor grote ramen

Zijn stoffen gordijnen niet je ding? Dan zijn jaloezieën precies wat je zoekt. Ze zijn robuust, geven je heel wat privacy en nemen toch slechts weinig lichtinval weg.

Houten jaloezieën passen perfect in elke interieurstijl. Ze geven de ruimte een natuurlijke uitstraling en komen helemaal tot hun recht bij grote raampartijen. Ben je een liefhebber van industriële of moderne woonstijlen? Dan zijn de zwarte aluminium jaloezieën wat je zoekt. Voor elk wat wils!

De jaloezieën bestaan uit een reeks horizontale lamellen die je kan kantelen. Zo bepaal je dus zelf hoeveel licht er binnenkomt. Je kan jaloezieën omhoog trekken, zodat het hele raam zichtbaar is. Een jaloezie is maximaal een drietal meter breed. Is je raam groter dan dat, dan kan je meerdere jaloezieën naast elkaar plaatsen. Verder bepaal je zelf de breedte van de afzonderlijke lamellen. Hoe breder de lamel, hoe groter de kijkruimtes. Houd er rekening mee dat jaloezieën, eenmaal opgetrokken, wat ruimte in beslag nemen, net zoals vouwgordijnen.

Shutters voor grote ramen

Wil je sfeer in je interieur brengen, dan zijn houten shutters een uitstekende optie. Het zijn jaloezieën met verstelbare lamellen, maar die vastgemaakt werden in een binnenluik. Die binnenluiken kan je dan openschuiven, om het hele raam te kunnen zien. Er bestaan ook vouwrailsystemen die de shutters kunnen doen openschuiven, heel handig voor wie grote ramen heeft. Ze geven de ruimte heel wat karakter en komen vooral tot hun recht in landelijke woningen.

Decorature maakt ook raamdecoratie voor grote ramen

Bij Decorature kan je terecht voor kwalitatieve gordijnen die ook grote ramen helemaal bedekken. We maken al onze gordijnen op maat, of je nu kiest voor gewone overgordijnen, shutters, jaloezieën of plisségordijnen.

Je kan kiezen uit allerhande stoffen en kleuren, naargelang je interieurstijl en de mate waarin de gordijnen moeten verduisteren. Onze interieurexperten geven je graag advies over welke raamdecoratie voor grote ramen het beste in jouw woning zou passen. Contacteer ons voor vrijblijvend advies of maak een afspraak.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]