Raamdecoratie voor een schuifraam? Wat zijn de beste opties?

Schuiframen vereisen speciale aandacht wanneer het om raamdecoratie gaat. Een schuifraam wordt geopend en je wil dan natuurlijk niet dat de raamdecoratie in de weg hangt. Bovendien zijn schuiframen groot, wat ook de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Wat zijn de beste opties voor raamdecoratie voor een schuifraam? Je leest het hieronder.

Waarop moet je letten bij het kiezen van raamdecoratie voor een schuifraam?

Vooral in moderne woningen zijn schuiframen niet meer weg te denken. Grote raampartijen zijn helemaal in en zorgen voor veel lichtinval binnenshuis. Maar in de avond en ’s nachts wil je natuurlijk liever wat meer privacy en ook het eerste ochtendlicht buitenhouden. Raamdecoratie is met andere woorden ook voor schuiframen essentieel.

Schuiframen zijn echter meestal lang én ze openen zijwaarts. Dat maakt het iets moeilijker om de geschikte raamdecoratie te vinden. De bedoeling van een schuifraam is namelijk om snel naar buiten te kunnen.

Je wil dan niet dat er raamdecoratie in de weg hangt. Voor grote ramen is het aan te raden om voor raamdecoratie te kiezen die het hele raam kan bedekken. En aangezien schuiframen ook als deur dienen, wil je de raamdecoratie het liefst ook snel open of omhoog kunnen schuiven.

Gebruik je het schuifraam vaak, geef dan de voorkeur aan gordijnen die snel open kunnen en het schuifraam gedeeltelijk kunnen bedekken. Is privacy belangrijk? Kies dan voor raamdecoratie die goed verduistert. Met de ene raamdecoratie lukt verduisteren al beter dan met de andere.

raamdecoratie schuifraam

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw raambekleding?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Welke soorten gordijnen zijn geschikt voor een schuifraam?

Gordijnen voor je schuifraam

De meest voorkomende raamdecoratie voor een schuifraam blijft nog steeds het overgordijn. Dat soort gordijnen brengen heel wat sfeer in de ruimte en verduisteren uitstekend. Bovendien zijn ze goed te combineren met schuiframen, want je kan de doorgang makkelijk vrijmaken. Ideaal voor wie het schuifraam vaak gebruikt.

Vouwgordijnen en rolgordijnen voor een schuifraam

Vouwgordijnen geven een zachte, romantische toets aan het interieur. Ze vouwen zichzelf op naar boven en zijn zeker te combineren met schuiframen. Je moet dan wel het hele gordijn naar boven schuiven. De mogelijkheden met vouwgordijnen zijn legio. Je kan kiezen voor een transparante of verduisterende stof en de plooien kunnen strak of net glooiend zijn. Zo creëer je de juiste atmosfeer in je interieur.

Ook rolgordijnen zijn mogelijk voor een schuifraam. Je trekt ze makkelijk naar boven wanneer je het schuifraam wil gebruiken.

Raambekleding in interieur

Jaloezieën voor het schuifraam

Jaloezieën zijn aan een echte comeback bezig. Je vindt ze in zowel landelijke als moderne woningen, veelal in het zwart. Jaloezieën zijn duidelijk aanwezig in het interieur, in tegenstelling tot subtiele gordijnen, en vormen een leuk contrast met witte muren. Je kan ze ook voor schuiframen gebruiken, al is het niet de meest optimale keuze. Je kan het schuifraam in dat geval enkel gebruiken wanneer de jaloezieën helemaal opgetrokken zijn. Is het schuifraam te breed, dan zullen bovendien twee jaloezieën nodig zijn, wat niet de meest optimale look is.

Verticale lamellen voor het schuifraam

Verticale lamellen zijn daarentegen wel makkelijk te combineren met schuiframen. Je schuift ze relatief makkelijk opzij en kan zoveel doorgang creëren als je zelf wil. Ideaal dus voor wie de strakke look van jaloezieën wil, maar het schuifraam wel vaak gebruikt. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de lamellen openen aan de kant waar het raam openschuift. In omgekeerde richting moet je alle lamellen openen vooraleer je naar buiten kan.

Lamellen bestaan in verschillende materialen en nog meer verschillende kleuren. Denk maar aan houten lamellen. Ook de lamelbreedtes kies je zelf, wat overigens ook voor de jaloezieën geldt.

Shutters voor het schuifraam

Bij een schuifraam behoren ook shutters tot de mogelijkheden. Dat zijn houten of kunststof panelen die openvouwen als luiken. Ze geven bijzonder veel karakter aan de ruimte. Je kan bij grote schuiframen meerdere shutters combineren om het hele raam te overbruggen. Het voordeel van shutters is dat je makkelijk de lichtinval kan aanpassen en controleren.

Decorature zorgt voor raamdecoratie voor een schuifraam

Bij Decorature bieden we kwalitatieve raamdecoratie voor je ramen, groot of klein, en dus ook voor schuiframen. Grote ramen vragen om een speciale aanpak. Om een optimaal resultaat te garanderen dat helemaal aan je wensen voldoet, maken we al onze raamdecoratie op maat. Dat geldt niet alleen voor gordijnen, maar ook voor lamellen, shutters, Romeinse gordijnen, rolgordijnen en andere raamdecoratie.

Raamdecoratie voor een schuifraam op maat kan in verschillende stoffen en kleuren vervaardigd worden. Je bepaalt helemaal zelf hoe de raamdecoratie voor het schuifraam, en de rest van je woning, eruitziet. Met de raad van onze interieurexperts bekom je een ongelooflijk resultaat. Contacteer ons gerust of maak een afspraak.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]