Vitrage nodig voor je ramen? Tips en inspiratie

Vitrages of glasgordijnen zijn ideaal wanneer je wat meer privacy wil in je woning zonder veel lichtinval te verliezen. Vitrages passen op elk soort raam. Je kan ze laten maken in verschillende kleurtinten en je bepaalt zelf hoe transparant de vitrage precies is. Heb je vitrage nodig voor je ramen? We geven je graag tips en inspiratie.

Waarom kiezen voor vitrages voor je ramen?

Vitrages zijn ideaal wanneer je meer privacy in je woning wil zonder dikke overgordijnen te hoeven installeren. Wanneer je overgordijnen of shutters sluit, verlies je ook veel lichtinval. Bij vitrages is dat natuurlijk niet het geval. Ze werden gemaakt om privacy te creëren zonder lichtinval te verliezen.

Wil je vreemde blikken uit je woning houden? Of inkijk van de overburen vermijden? Dan zijn vitrages of glasgordijnen precies wat je zoekt.

Glasgordijnen creëren bovendien een luxueuze atmosfeer. Privacy is dus niet de enige reden om voor vitrages te kiezen. Vitrages spelen met het licht. Je kiest zelf hoe transparant ze zijn en welke kleur ze hebben. Vitrages geven je woning een soort warme gloed. Ze maken de ruimte helemaal af.

Raamdecoratie in interieur (3)

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak voor uw raambekleding?

Wij komen graag bij u ter plaatse om samen uw plannen te overlopen. We overlopen de opties aan de hand van uw specifieke wensen en verwachtingen. Stuur een bericht via de site of bel 050 400 488

Welke soorten vitrages bestaan er?

Een overgordijn, of toch iets anders?

Geen gordijn zo veelzijdig als een vitrage. Glasgordijnen bestaan in alle soorten vormen, maten en kleuren. Het doel van een vitrage is licht filteren. Dat kan bereikt worden met een klassiek overgordijn, maar ook met een rolgordijn of een Romeins gordijn. Je hebt dus heel wat mogelijkheden.

De klassieke vitrage is een gewoon overgordijn, opgehangen met een stang. Het glasgordijn valt in plooien (enkele of dubbele) en houdt ongewenste blikken buiten. Maar eventueel kan je ook kiezen voor een transparant rolgordijn. Je kan het gordijn dan bijna helemaal doen verdwijnen wanneer je al het licht wel wil binnenlaten. Maar ook transparante Romeinse gordijnen zijn een optie. Die geven je woning een extra luxueus gevoel.

Of je nu kiest voor de klassieke vitrages, of liever transparante rolgordijnen of Romeinse gordijnen wil laten installeren, bij Decorature maken we van je visie een werkelijkheid.

Vitrages bestaan in alle kleuren

Vitrages zijn geen blikvangers. Ze zijn vooral bedoeld om licht te filteren. Daarom worden vitrages doorgaans gefabriceerd in een witte of gebroken witte kleur. Maar er zijn meer mogelijkheden. Je kan ook kiezen voor een subtiele bruintint of de vitrages een modernere look geven door voor een grijzer glasgordijn te kiezen.

Vitrages passen in elk geval in elk interieur. Zowel landelijke en Scandinavische als moderne en bohemian interieurs zijn perfect combineerbaar met vitrages. Net omdat ze zo veelzijdig zijn, kan je ze helemaal aan jouw wensen aanpassen.

Kan ik vitrage combineren met andere raamdecoratie?

Vitrages kan je bovendien perfect combineren met andere soorten raamdecoratie. Het is zelfs populair om dat te doen. Je kan bijvoorbeeld zowel vitrage gordijnen als verduisterende overgordijnen voorzien bij dezelfde ramen. Overdag kan je dan de vitrages dichthouden, wanneer je dat wenst, en ’s nachts de overgordijnen sluiten. Je kan ook transparante rolgordijnen combineren met verduisterende overgordijnen.

Bij Decorature maken we al je raamdecoratie op maat. Wanneer je verschillende soorten raamdecoratie wil combineren, zorgen we ervoor dat alles perfect in elkaar past. Zo zullen we de vitrages bijvoorbeeld net iets korter maken dan de overgordijnen. Zo is de stof van de vitrage niet zichtbaar wanneer je de overgordijnen sluit.

Laat vitrage gordijnen op maat maken

Het is belangrijk om vitrages op maat te laten maken. Vitrages moeten precies de juiste maten hebben. Is dat niet het geval, dan sluiten ze niet perfect aan op het raam en verliezen ze hun effect. Mensen kunnen nog steeds binnen piepen en het romantische effect van het lichtspel gaat enigszins verloren. En goed aansluitende vitrage gordijnen zien er ook gewoon veel beter uit dan slecht passende exemplaren.

Bij Decorature maken we vitrages op maat. Je kan ze eenvoudig zelf samenstellen. Kies de transparantiegraad, het materiaal en de kleurtint, we meten de juiste maten op en we maken de vitrages op maat voor jouw woning op professionele manier.

Decorature zorgt voor vitrages voor je ramen

Bij Decorature kan je terecht voor kwalitatieve vitrages voor je ramen. Om een optimaal resultaat te garanderen, maken we al onze vitrages op maat. Dat geldt ook voor onze lamellen, overgordijnen, rolgordijnen en alle andere raamdecoratie die we aanbieden.

Vitrages op maat worden uit verschillende stoffen en kleuren vervaardigd. Je bepaalt helemaal zelf hoe de vitrages eruitzien. Met de raad van onze interieurexperts bekom je een magisch resultaat. Contacteer ons gerust of maak een afspraak.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]